Iohannis, despre noul Cod Rutier: O amenda nu e gandita sa distruga viata unui om

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 20:40
2035 citiri
Iohannis, despre noul Cod Rutier: O amenda nu e gandita sa distruga viata unui om

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, s-a declarat nemultumit de valoarea amenzilor prevazute in proiectul noului Cod Rutier si a catalogat drept "inadmisibil" ca o amenda sa fie atat de mare, indiferent pentru ce ar fi acordata.

Potrivit primarului municipiului Sibiu, "omul intra in faliment daca o plateste", aratand ca nu sustine o valoare atat de mare a contraventiilor mentionate in noul Cod Rutier, transmite Mediafax.

"In general, o amenda este gandita pentru a-l pisca pe om la bani, ca sa isi dea seama ca a gresit, astfel ca a doua oara sa nu mai faca acelasi lucru sau sa incerce sa nu mai faca. In niciun caz o amenda nu este gandita pentru a distruge viata acelui om sau pentru a-i distruge pentru ani situatia financiara", a explicat edilul sibian, joi, intr-o conferinta de presa.

"Dupa parerea mea, este inadmisibil ca o amenda, indiferent pentru ce ai facut, sa repezinte o suma asa de mare incat omul intra in faliment daca o plateste", a adaugat Iohannis.

Noul Cod Rutier, intre necesar, aberant si neconstitutional - dezbatere Ziare.com

In opinia sa, amenda ar trebui sa fie ceva care "sa ii atraga omului, intr-un mod neplacut, atentia ca a gresit".

"Amenda trebuie sa fie si platibila. Trebuie sa avem amenzi care sa fie corelate cu veniturile. Ca sunt unii smecherasi in Bucuresti care isi permit orice este perfect adevarat, dar asta este cu totul altceva. Altii trebuie sa vada sa fie trasi la raspundere acei smecherasi, daca fac ilegalitati. Trebuie sa ne gandim, totusi, ca majoritatea romanilor nu sunt nici smecherasi, nici milionari. Sunt oameni care castiga putin si incearca si ei sa duca o viata decenta", a mai afirmat Iohannis.

De ce amana Guvernul adoptarea noului Cod Rutier - explicatiile lui Ponta (Video)

Adoptarea, prin ordonanta de urgenta, a noului Cod Rutier, a fost amanata, miercuri. La sedinta de Guvern de saptamana viitoare se va discuta din nou despre adoptarea noului Cod Rutier, iar luni si marti grupurile parlamentare vor analiza actualul proiect.

Daca in prima varianta a noului Cod Rutier amenda maxima ajungea la 16.000 de lei, dupa modificare suma maxima este de 9.600 de lei. Se mai prevedea initial ca un sofer poate ramane fara permis auto timp de cinci ani daca a provocat un accident grav. Ulterior, perioada de suspendare s-a redus la doi ani.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Klaus Iohannis amenzi Cod Rutier, #Iohannis amenzi Cod Rutier inadmisibile, #amenzi mari nou Cod Rutier , #PNL