Iohannis: Dupa regionalizare, mai multi bugetari. Statul nu functioneaza cu putini oameni

Vineri, 12 Iulie 2013, ora 17:45
3028 citiri
Iohannis: Dupa regionalizare, mai multi bugetari. Statul nu functioneaza cu putini oameni
Foto: Arhiva

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca se lucreaza la reducerea posturilor vacante din schema de personal a primariei, fiind vorba de "cateva zeci de posturi care pica".

Iohannis a mentionat ca municipalitatea se afla "in situatia de ocupare sub un nivel rezonabil", dar nu vor fi desfiintate servicii.

Intrebat de ce crede ca premierul Victor Ponta nu a avut intelegere pentru deblocarea posturilor si a venit cu aceasta Hotarare de Guvern pentru reducerea schemelor de personal, Iohannis a raspuns: "A avut intelegere si, in realitate, s-a vrut deblocarea. In cadrul angajamentelor fata de finantatorii externi nu se putea pleca insa de la raportul de 1 la 7, fara a modifica ceva. Si, cum presiunile au fost foarte mari de a trece la schema de angajare de 1 la 1, s-a gasit aceasta metoda".

Raspunzand unei alte intrebari, Iohannis a mentionat ca, dupa regionalizare, numarul bugetarilor va creste.

"Va creste numarul bugetarilor. Daca creste intr-o gandire buna, este in regula. Nu trebuie sa cadem in capcana aia ca statul are nevoie de putini functionari. Nu functioneaza cu putini oameni. Ca sa ajunga la un nivel de deservire optima a populatiei trebuie sa aiba un anumit aparat functionaresc care sa prelucreze ce trebuie sa prelucreze. Aceasta abordare populista: Hai sa-i dam afara pe functionari, ca tot nu fac nimic nu ajuta pe nimeni, absolut nimeni", a declarat Iohannis.

Dragnea: Regionalizarea nu inseamna federalizare

El a continuat afirmand ca, "mergand ani de zile pe acest slogan, functionarii sunt demotivati".

"Multi functionari chiar lucreaza. Daca castigi 800 de lei pe luna si toata lumea iti spune ca esti un slab si nu faci nimic, cat de motivat mai esti? Si atunci, chiar faci mai putin. In loc sa-i ambitionam si sa facem mai eficienta functionarimea, din aceste sloganuri si taieri de posturi, din ce au fost ei ii faci mai putini si mai slabi, ceea ce nu ajuta pe nimeni.

Cetateanul, cu siguranta, nu va fi servit mai bine cu mai putini functionari, mai prost platiti si mai demotivati. Este nevoie de o clasa a functionarilor care este rezonabil de motivata sa faca ceea ce trebuie sa faca, sa fie rezonabil retribuita pentru a ramane in sistem, sa faca fiecare pe postul lui ce trebuie sa faca si atunci, abordarea pur numerica si populista de tipul: Hai sa taiem la functionari nu da rezultate", a declarat Iohannis.

Primarul Sibiului a adaugat: "Daca vrem sa avem o administratie relativ performanta, trebuie sa admitem ca administratie fara functionari nu se poate face".

Potrivit lui Iohannis, functionarii, in Romania, "traiesc prost, sub demnitatea unui functionar".

Aproape 60.000 de posturi vacante din administratie vor fi desfiintate, printre cele exceptate fiind locurile din sanatate si educatie, si se va reveni la sistemul de angajare a unui functionar la un post vacantat, declara, in 26 iunie, premierul Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Klaus Iohannis bugetari regionalizare, #Iohannis regionalizare Sibiu, #Johannis regionalizare , #PNL