Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Iohannis: Ponta trebuia sa demisioneze - Intelegerea dintre el si Basescu, suspecta

Joi, 06 Martie 2014, ora 12:02
7912 citiri
Iohannis: Ponta trebuia sa demisioneze - Intelegerea dintre el si Basescu, suspecta
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PNL Klaus Iohannis considera ca Guvernul Ponta 3 este un pas gresit si ca prim-ministrul ar fi trebuit sa isi dea demisia, asa cum a facut-o si Crin Antonescu din functia de presedinte al Senatului.

Klaus Iohannis a spus ca i se pare suspect modul in care Victor Ponta si Traian Basescu au ajuns, miercuri, la intelegerea de investire a noului cabinet, intr-un timp atat de scurt, in conditiile in care seful statului precizase anterior ca nu va aproba Guvernul daca nu se respecta niste proceduri constitutionale stricte.

Basescu a cazut la intelegere cu Ponta si accepta noul Guvern

"Noul Guvern este un pas gresit al lui Victor Ponta. O abordare care se poate incerca, dar pe mine nu m-a convins cu echipa guvernamentala. Intreaga faza cu presedintele si prim-ministrul mi se pare de-a dreptul suspecta. Mai intai vine presedintele si ne explica la televizor, cu citate din Constitutie, cum trebuie sa se procedeze si ca nu valideaza (Guvernul - n.red.) daca nu se procedeaza cum a spus el cu punct si vigula.

Apoi prim-ministrul - care pentru o virgula nu a vrut sa intre in Parlament si a facut o aberatie, o alta coalitie cu un program de guvernare vechi - ramane pe pozitii ca apoi, intre cafea si cina, sa se produca minunea si sa se inteleaga.

Dupa parerea mea s-au inteles demult. Investirea Guvernului a fost continuarea unei bune colaborari intre presedinte si Ponta, care a inceput cu pactul de coabitare si care, iata, a produs rezultate frumoase", a detaliat liberalul, intr-o conferinta de presa.

Antonescu: Intre 5 si 7 liberali au votat Guvernul, nu 25. Ponta umfla si el, e o aberatie

Ponta trebuia sa-si dea demisia

Vicepresedintele PNL a vorbit si despre demisia lui Crin Antonescu de la sefia Senatului, sustinand ca si Victor Ponta ar fi trebuit sa faca la fel, in conditiile in care cei doi au venit impreuna la guvernare. Iohannis a sugerat ca Ponta nu ar fi riscat foarte mult, pentru ca Basescu l-ar fi numit din nou premier.

"Asa cum PSD si PNL au venit impreuna, daca s-a rupt coalitia, parerea mea este ca trebuiau sa plece impreuna. Ar fi fost corect si nici nu i-ar fi daunat. Trebuia sa aiba decenta macar sa vina cu un program propriu de guvernare si nu era nicio problema. Deci da, trebuia sa demisioneze", a spus Iohannis.

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au ajuns, miercuri, la o intelegere in privinta noului cabinet, presedintele validand Executivul, iar prim-ministrul asigurand ca isi va asuma raspunderea pentru programul de guvernare. De asemenea, ministii au fost validati in aceeasi zi.

Basescu explica de ce nu va accepta noul guvern fara alt program de guvernare (Video)

Anterior, Basescu precizase ca nu va valida Guvernul daca nu se respecta anumite proceduri constitutionale, printre care si asumarea raspunderii, in timp ce Victor Ponta a ramas pe pozitii, mentionand ca nu va face acest lucru.

Intre timp, Curtea Constitutionala urmeaza sa ia o decizie, sambata, in legatura cu sesizarea facuta de PDL si PMP in legatura cu noul cabinet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Klaus Iohannis Ponta, #Klaus Iohannis demise Ponta, #Klaus Iohannis Ponta Basescu , #PNL