Iohannis: Ruperea USL, o miscare kamikaze

Joi, 19 Septembrie 2013, ora 20:55
3549 citiri
Iohannis: Ruperea USL, o miscare kamikaze
Foto: ronduldesibiu.ro

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a precizat, joi, ca o eventuala destramare a USL si formarea de noi aliante ar fi "o miscare kamikaze", adaugand ca Uniunea functioneaza, in ciuda faptului ca "mai schioapata pe ici, pe colo".

"Discutiile in contradictoriu sunt discutii care apar pe fondul unei comunicari deficitare intre parteneri si pe fondul anumitor nemultumiri, care sunt inerente unei coalitii aflate la guvernare", a declarat Iohannis pentru Mediafax.

Liderul PNL a mai spus ca discutiile in contradictoriul dintre cei doi co-presedinti ai USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, se vor termina, cum s-a intamplat si pana acum.

Iohannis, despre conflictul Ponta-Antonescu: Nu e nici primul, nici ultimul. USL va continua

"Dupa ce ne ambalam cu totii, ne asezam la masa, discutam, ajungem la concluzia ca nu e bine sa ne certam in public si mai rezolvam o problema", a completat Iohannis.

De asemenea, el este de parere ca Antonescu vrea in continuare sa candideze la presedintie si ca va face acest lucru cu sprijinul PSD, adaugand ca nu crede in ruperea USL.

"Nici PSD, nici PNL nu au motive acum sa incerce sa faca constructii singure, fara celalalt, fiindca, una peste alta, colaborarea functioneaza. Ca mai schioapata pe ici, pe colo, asa este. Asta am admis din capul locului si eu am spus acest lucru cand ceilalti erau cu capul inca in norisori roz.

Asa este intr-o coalitie mare, dar este o sansa pentru noi toti si avem sansa, cu aceasta coalitie mare, sa rezolvam o serie de probleme. Ca nu toate se rezolva si ca din cand in cand mai sar scantei... este evident ca asa se intampla", a explicat acesta.

Iohannis: USL este o alianta complicata, se va destrama in 2016 (Video)

Jurnalistii i-au spus lui Iohannis ca si guvernele Boc au avut o majoritate subreda, insa au functionat, liderul PNL replicand ca aceasta ar fi "o miscare kamikaze".

"Cunoasteti parerea mea despre guvernele Boc si nu o reiau pentru ca nu-i frumos sa vorbesti urat despre cei care au cazut. Nu au fost o solutie buna. Guvernele Boc au fost guverne conduse de Traian Basescu, presedintele tarii. Aceste constructii teoretice care se pot imagina acum n-ar fi la fel, nu sunt viabile. Cine incearca asa ceva, face o miscare kamikaze, chiar si PSD", a mentionat el.

Ponta: Am vorbit cu Antonescu, ne-am impacat

Intre Victor Ponta si Crin Antonescu au existat, in ultime perioada, mai multe tensiuni pe fondul proiectului Rosia Montana, insa premierul a anuntat, marti, ca s-a impacat cu partenerul sau politic, care a vorbit chiar despre o posibila destramare a USL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Klaus Iohannis rupere USL, #Klaus Iohannis destramare USL, #Klaus Iohannis USL, #Klaus Iohannis Ponta Antonescu , #PNL