Iohannis: Unificarea dreptei nu are ca scop principal castigarea prezidentialelor

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 21:58
2868 citiri
Iohannis: Unificarea dreptei nu are ca scop principal castigarea prezidentialelor
Foto: Ziare.com

Presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, spune ca scopul principal al unificarii dreptei nu este reprezentat de castigarea alegerilor prezidentiale, ci mai degraba crearea unei formatiuni care sa castige parlamentarele din 2016.

"Unificarea dreptei nu are ca scop principal castigarea prezidentialelor, are ca scop principal crearea unui mare partid de dreapta, care se coaguleaza in jurul PNL si care va deveni in foarte scurt timp partidul care decide viitorul Romaniei.

Sunt convins ca, prin unificarea dreptei, va fi partidul care decide viitorul Romaniei. PNL si PDL vor da un partid care in 2016 va reusi prin alegeri parlamentare sa guverneze Romania. Cred ca partidul poate sa guverneze cel putin pana in 2024, avand posibilitatea de a guverna pe principii liberale", a declarat primarul Sibiului, vineri seara, la Realitatea Tv.

Primul congres PNL dupa epoca Antonescu: Ce prevede noul Statut

Iohannis a revenit asupra declaratiei, afirmand ca liberalii isi doresc ca in luna noiembrie dreapta unita sa castige competitia prezidentiala, dupa care viitorul partid de dreapta va fi pregatit sa castige si alegerile parlamentare.

Care va fi viitorul rol al lui Antonescu in PNL

Vorbind despre Congresul PNL de sambata, cand se va alege viitorul presedinte al liberalilor, precum si 31 de vicepresedinti, primarul Sibiului a spus ca cu aceasta ocazie "se va hotari in ce directie merge PNL in perioada urmatoare, probabil si calea PNL pentru anii care urmeaza".

"Maine votam daca ne afiliem popularilor", a explicat liberalul, adaugand ca tot sambata va fi cunoscut si numele candidatului PNL la prezidentiale. Intrebat daca este posibil ca numele lui Crin Antonescu sa apara pe lista pentru Cotroceni, Iohannis a raspuns: "Este posibil, cum sa nu?".

"Important este ca in final sa avem o decizie ferma a Congresului si toata lumea sa se tina de ceea ce se hotaraste la Congres", a explicat presedintele interimar al PNL.

"Am discutat cu domnul presedinte Crin Antonescu, care a fost una ca intre prieteni, a ramas ca indiferent cum continuam, am stabilit sa continuam impreuna. Rolul domnului Crin Antonescu va fi foarte important in campania in care intra in PNL", a adaugat primarul Sibiului.

Nu in ultimul rand, Klaus Iohannis a subliniat ca presedintele PDL, Vasile Blaga, va sustine un discurs la Congresul PNL, la care este invitat si fostul premier Mihai Razvan Ungureanu. In schimb, primarul Sibiului a spus ca prim-ministrul Victor Ponta nu va fi prezent si, "din pacate" nici reprezentanti ai UDMR.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Klaus Iohannis unificare dreapta, #Iohannis alegeri prezidentiale, #Iohannis fuziune dreapta, #Iohannis congres PNL , #PNL