Klaus Iohannis: Functia de guvernator este o posibilitate

Sambata, 23 Februarie 2013, ora 23:06
4172 citiri
Klaus Iohannis: Functia de guvernator este o posibilitate
Foto: ziuaveche.ro

Klaus Iohannis, noul prim vecepresedinte al PNL, sustine ca ar fi interesat de functia de guvernator al Regiunii Centru, in cazul in care Sibiul ar deveni capitala acesteia, in urma procesului de regionalizare.

"In perspectiva apar intr-adevar cateva variante, nu vreau sa spun ca aia este varianta pe care o tintesc sau cealalta, cred ca voi astepta sa vad cu evolueaza lucrurile, insa recunosc ca sunt dispus sa intru in discutie oricand apare o situatie unde as putea fi cooptat sau promovat intr-o competitie", a declarat Klaus Iohannis, sambata seara, la Digi 24.

Intrebat daca poate fi vorba de functia de guvernator al Regiunii Centru, el a spus ca este o posibilitate.

"Este o posibilitate aceasta functie de guvernator. In anumite conditii ar fi o chestiune interesanta, dar nu in orice conditii. Cred ca Sibiul este un oras cu foarte multe atuuri, care cred ca merita sa fie luat in discutie, ca si capitala de regiune. In aceasta varianta, am putea sa disctam mai departe, in altele nu", a mai declarat Klaus Iohannis.

Noul prim vicepresedinte al PNL a explicat si motivele pentru care s-a inscris in PNL, precizand ca a acceptat fuctia din partid nu pentru a parasi Sibiul.

"Acum am considerat ca este poate o ocazie buna, pentru mine si pentru Sibiu sa fac urmatorul pas, care duce un pic mai aproape de politica nationala. Pentru mine, evident, nu are existat alta optine decat PNL si daca aceasta ocazie s-a ivit acum, am facut acest pas", a declarat Klaus Iohannis.

El a precizat ca nu a vrut sa intre in PNL pentru o miza electorala.

Totodata, Iohannis a subliniat ca nu reprezinta o amenintare pentru Victor Ponta, deoarace nu isi doreste sa fie premier si nici sa candideze la alegerile prezidentiale de anul viitor.

"Cine nu cunoaste actorii poate ajunge foarte repede la aceasta concluzie. Nu intentionez sa fiu premier acum, cum nu vreau sa fiu candidat pentru presedintie in 2014. Nu sunt o concurenta sau o rezerva pentru Victor Ponta. Exista intelegere in USL si, momentan, nu vad de ce am veni cu un demers care contrazice formula. Intelegerea prevedere ca, pana la sfarsitul ciclului electoral, se merge in aceasta formula", a spus primarul Sibiului.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Klaus Iohannis guvernator Sibiu, #Klaus Iohannis PNL, #Klaus Iohannis premier presedintie , #PNL
Comentarii
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Klaus Iohannis o fi cel despre care Antena1 relata că a furat 6 case