Mircea Basescu, retinut: Iohannis exclude suspendarea presedintelui

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 08:29
3785 citiri
Mircea Basescu, retinut: Iohannis exclude suspendarea presedintelui

Presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, comenteaza scandalul in care este implicat fratele presedintelui, Mircea Basescu, apreciind ca diplomatii straini monitorizeaza cu atentie aceasta situatie.

"Sunt de parere ca acuzatiile care implica numele lui Traian Basescu sunt de o gravitate extraordinara, sunt acuzatii care merg in zona sigurantei statului", a declarat primarul Sibiului, joi seara, citat de Pesurse.ro.

Potrivit liderului liberal, "este obligatoriu" pentru institutiile abilitate sa cerceteze cu "maxima urgenta" daca acuzatiile care i se aduc lui Mircea Basescu sunt adevarate sau nu.

Antonescu, socat de cazul Mircea Basescu: Presedintele sa-si dea demisia!

"Aceste chestiuni sunt de interesul statului si opinia publica are dreptul sa afle ce este acolo", adauga Iohannis.

El mentioneaza ca scandalul Mircea Basescu - Bercea Mondialu genereaza reactii internationale.

"Diplomatii sunt diplomati si se exprima doar atunci cand este ceva de spus, dar cancelariile lumii se uita deja cu maxima atentie la ce se intampla in aceste ore in Bucuresti", a precizat Klaus Iohannis joi, undeva aproape de miezul noptii.

Scandalul Basescu, in presa externa: Numele presedintelui, langa "coruptie" si "mita"

Totusi, presedintele interimar al PNL exclude o a treia suspendare a lui Traian Basescu.

Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, retinut pentru 24 de ore

"Indiferent daca Traian Basescu demisioneaza sau nu, institutiile abilitate trebuie sa clarifice situatia. Nu conteaza ce a spus presedintele Traian Basescu, ci conteaza ce spun procurorii si judecatorii. In contextul dat, nu vad posibila o a treia suspendare a presedintelui", conchide Iohannis.

Mircea Basescu a fost retinut pentru 24 de ore, joi seara, de procurorii DNA, dupa ce a fost audiat in calitate de suspect in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.

Fratele presedintelui a declarat, joi dimineata, ca a vorbit cu Traian Basescu de cand a inceput scandalul si acesta este foarte suparat, precizand ca el nu a luat niciun ban de la familia lui Bercea Mondialu si nu a incercat sa intervina pentru eliberarea acestuia.

Basescu stia de problema fratelui de anul trecut: Il acuz pentru anturajul in care a intrat

La randul sau, presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca stia de problemele fratelui sau inca de anul trecut, insa a afirmat ca va crede varianta finala a justitiei si nu cea a lui Mircea Basescu, privind scandalul cu familia lui Bercea Mondialu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Klaus Iohannis reactie Mircea Basescu, #Iohannis suspendare Basescu, #Mircea Basescu retinut, #MIrcea Basescu Bercea Mondialu , #PNL