Iohannis vine in Piata Universitatii pentru a strange semnaturi pentru alegerile prezidentiale UPDATE

Sambata, 10 August 2019, ora 10:40
8125 citiri
Iohannis vine in Piata Universitatii pentru a strange semnaturi pentru alegerile prezidentiale UPDATE
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Partidul National Liberal demareaza sambata, la ora 11:00, in Piata Universitatii, campania de strangere de semnaturi pentru candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile prezidentiale.

Potrivit unui comunicat al PNL transmis Ziare.com, in Piata Universitatii vor fi prezenti si vor sustine declaratii Ludovic Orban, Rares Bogdan, Robert Sighiartau, Violeta Alexandru, dar si presedintii filialelor de sector ale PNL.

UPDATE: O informatie de ultim moment arata ca in Piata Universitatii va veni si presedintele Klaus Iohannis, la ora 11:30.

"Partidul National Liberal demareaza sambata, 10 august a.c., la ora 11:00, in Piata Universitatii, campania de strangere de semnaturi pentru candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile prezidentiale.

In Piata Universitatii vor fi prezenti si vor sustine declaratii de presa presedintele PNL, Ludovic Orban, prim-vicepresedintele PNL, Rares Bogdan, secretarul general, Robert Sighiartau, presedintele PNL Bucuresti, Violeta Alexandru, precum si presedintii filialelor de sector ale PNL", se arata in comunicat.

Liderul PNL, Ludovic Orban, declara la inceputul saptamanii ca a fost stabilita data de 10 august pentru ca "este o data simbolica, este o data prin care vrem sa aratam ca incepem campania prezidentiala pentru ca niciodata in Romania sa nu se mai intample ceea ce s-a intamplat la 10 august, in care fortele de ordine, in loc sa apere viata si siguranta cetateanului, s-au transformat in agresori impotriva integritatii fizice si chiar a vietii foarte multor manifestanti pasnici, cetateni romani".

Intrebat daca liberalii vor participa si la mitingul anuntat in Piata Victoriei in 10 august, Ludovic Orban a raspuns ca orice membru sau simpatizant PNL este incurajat sa iasa in strada sambata.

Joi, presedintele Klaus Iohannis si-a lansat candidatura la alegerile prezidentiale ce vor avea loc in noiembrie anul acesta. De pe scena Consiliului National al PNL, dupa un discurs ce a durat mai bine de jumatate de ora, Iohannis le-a cerut romanilor sa ii acorde din nou votul, promitand ca, daca obtine un nou mandat, nu va numi niciun guvern care nu-i impartaseste viziunea unei Romanii "functionale si normale".

Un nou miting pe 10 august

Sambata, 10 august, este anuntata o noua manifestatie la care sunt asteptate aproximativ 250.000 de persoane, potrivit organizatorilor.

Acestia sunt nemultumiti ca, la un an de la protestul Diasporei, unde manifestantii au avut de suferit in urma interventiei jandarmilor, nu s-a schimbat nimic.

"Aproape nimic nu s-a schimbat, cu exceptia faptului ca Dragnea intrat la puscarie. In continuare, insa, ii avem pe Tariceanu, Dancila, Serban Nicolae, Nicolicea, Iordache, Plesoianu, iar lista poate continua.

In continuare, dosarul 10 August este nerezolvat, ba mai mult, a fost mutat la DIICOT, acolo unde PSD si-a pus omul de incredere in urma cu aproximativ 1 an jumatate", spun organizatorii pe Facebook.

Programul mitingului din 10 august este urmatorul:

"1) Adunarea incepe inca de la primele ore ale diminetii in Piata Victoriei

2) La ora 17, ne mutam cu totii in Piata Revolutiei, la sediul MAI, de unde la ora 19 va incepe un mars spre Piata Victoriei.

Traseul marsului este urmatorul: ora 19 - Plecare de la sediul MAI, din Piata Revolutiei - sediul DIICOT (calea Grivitei) - Guvern (pe calea Victoriei)

sunt in jur de 2 kilometri, iar timpul estimat este de jumatate de ora", transmit organizatorii.

Iata cine si unde iese in strada pe 10 august

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Klaus Iohannis semnaturi candidat presedintie , #PNL