Iohannis isi pregateste guvern de tehnocrati

Luni, 19 Octombrie 2009, ora 23:24
3187 citiri
Iohannis isi pregateste guvern de tehnocrati
Foto: sibiu7.com

"Premierul Opozitiei", cum a fost denumit Klaus Iohannis, anunta ca lucreaza in acest moment la un program de guvernare si pregateste un guvern de tehnocrati.

"Lucrez la aceste chestiuni. Ma gandesc la amandoua dar nici una nici alta nu sunt in faza in care le-as da publicitatii", a declarat acesta la Realitatea TV, oferind cateva explicatii suplimentare.

"In momentul de fata trebuie sa fim constienti de o chestiune: daca vorbim de guvernare pana la finalizarea alegerilor, trebuie sa ne gandim la un management al crizei, la un program care sa raspunda la niste nevoi pe termen scurt.

In situatia in care dupa alegeri voi mai fi cooptat in guvern de cel care va fi ales presedinte, situatia se schimba. Guvernul va trebui sa aiba un program pe termen mediu si lung, pentru scoaterea Romaniei din criza. Deci avem doua abordari diferite", a explicat primarul Sibiului.

Intrebat ce parere are despre propunerea facuta de premierul desemnat Lucian Croitoru de a oferi PSD Ministerul de Interne, Klaus Iohannis a declarat ca ar avea o alta solutie.

"In situatia in care voi ajunge premier, am o solutie si pentru Ministerul de Interne. In momentul de fata, pentru managementul crizei, cred ca un guvern de tehnocrati raspunde mai bine decat unul politic. Unul politic se misca greu, e nevoie de armonizare, de program politic. Un guvern tehnocrat ar face totul foarte bine cu oameni competenti care ar lua masurile necesare", a explicat acesta.

"Realist vorbind, sansele ca eu sa conduc acum, inainte de alegeri, un guvern sunt mici. Insa acest lucru nu ma descurajeaza. Reprezint o majoritate parlamentara si daca ne-am afla intr-o tara cu o democratie adevarata ar fi evidenta si iminenta nominalizarea mea", a mai punctat Iohannis.

Crin Antonescu: Vom discuta cu domnul Croitoru civilizat, dar putin

Prezent in emisiune, liderul PNL, Crin Antonescu, a precizat inca o data ca primarul Sibiului ramane optiunea majoritatii parlamentare si ca desi domnul Croitoru vine cu "momeli", acesta nu va avea niciun succes.

"Noi vom discuta cu domnul Croitoru civilizat dar putin. Dansul nu este in situatia de a avea sustinere politica(...). Dupa opinia noastra gestul cel mai decent ar fi sa isi depuna mandatul, spre onorabilitatea dansului, pentru viitor", a declarat Antonescu referindu-se la consultarile care vor avea loc marti cu Croitoru.

"Nu se poate om matur, cu experienta, (..) sa nu intelegi ca nu ai de ce sa te joci de-a propunerile, ca toate cele cinci grupuri parlamentare nu stau de vorba cu tine. Ce sa mai propui ministere, ce sa iti mai faci tu calcule?", a mai argumentat liderul PNL, precizand inca o data ca a propus tuturor parlamentarilor Opozitiei sa semneze personal o scrisoare adresata sefului statului prin care sa ii ceara sa il nominalizeze pe Klaus Iohannis drept premier.

Emil Constantinescu: Avem in fata un sef de stat european

Invitat in aceeasi emisiune, fostul presedinte Emil Constantinescu a atras atentia asupra faptului ca, in opinia sa, Crin Antonescu a dat dovada in aceste zile ca este un adevarat sef de stat european.

"Avem de fata un sef de stat european. Ce trebuie sa faca el? Sa vina cu o idee, si a venit, cea de premier independent. Sa gaseasca persoana. A gasit-o, pe Klaus Iohannis. (..) Sa gaseasca si mijloacele, si iata ca a format o majoritate (...) In orice tara normala in acest moment lucurile s-ar fi incheiat", a explicat Emil Constantinescu.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Johannis Antonescu premier, #Johannis guvern tehnocrati, #Johannis ministru Interne , #premier