Klaus Iohannis: Nu ma vad acum premier al Romaniei

Sambata, 22 Mai 2010, ora 20:56
2713 citiri
Klaus Iohannis: Nu ma vad acum premier al Romaniei

Klaus Iohannis, primarul Sibiului, recunoaste ca a fost curtat de liderii Opozitiei pentru a se implica mai mult pe scena politica din Romania, dar sustine ca pentru moment nu vrea sa devina "partizanul unei idei dintr-un partid sau altul".

"Pentru a ramane in zona unui fair play politic, au existat abordari de genul acesta. Eu nu vreau sa devin partizanul unei abordari dintr-un partid sau altul, sunt presedintele FDGR, sunt clasificat ca primar independent si vreau sa raman asa", a precizat acesta la Antena 3.

Intrebat ce ar face daca Traian Basescu l-ar invita sa preia functia de premier, Iohannis a spus ca este prematura o astfel de discutie.

"Daca m-ar invita presedinte la o discutie, as accepta. Daca de acolo ar rezulta ceva este greu de presupus acum intr-o discutie de tipul de genul daca si cu parca. Nu ma vad acum ca si premier al Romaniei", a completat acesta.

In ceea ce priveste viziunea sa despre solutiile de iesire din criza, Iohannis a reiterat ideea ca ar fi mai oportun un mixt de masuri, care sa cuprinda atat reduceri bugetare, cat si majorari de taxe si impozite.

"Nu exista o solutie miraculoasa la iesirea din criza. Se spune ca Executivul a trebui sa aleaga intre varinata cresterii TVA si a impozitului pe venit, pe de o parte, si scaderea cheltuililor bugetare. Dupa parearea mea aceste masuri puteau fi foarte usor combinate", a mai precizat Iohannis.

Nu in ultimul rand, edilul Sibiului a subliniat faptul ca Romania ramane o locatie economica atractiva, dar investitorii asteapta "cateva incurajari" din partea autoritatilor de la Bucuresti.

"Romania este o locatie economica atractiva si foarte multi investitori asteapta cu interes evolutia din perioada urmatoare. Romania este o tara cu o situatie politica stabila; ceea ce se asteapta sunt cateva incurajari din partea guvernului, un sprijin pentru viabilizarea zonei industriale, un sprijin pentru obtinerea mai usor si mai ieftin a energiei electrice", a precizat Iohannis.

Acesta a adaugat ca investitorii sunt derutati de lipsa de predictibilitate fiscala din Romania. "Avem cam la 3-4 luni o modificare in legislatia fiscala, lipsa de predictibilitate este o problema reala pentru investitori. Orice incertuitudine legislativa ii face pe investitori sa ramana in expectativa. Suntem o locatie in principiu atractiva, dar acum, cand toata lumea este in criza si se teme de evolutia care va veni, orice investitor ramane oricum in asteptare", a incheiat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Klaus Johannis premier, #Klaus Johannis solutii anticriza, #schimbare premier , #premier