Ovidiu Gant la Tv Ziare.com: Klaus Iohannis o sa faca fata functiei de premier

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 19:22
1908 citiri
Ovidiu Gant la Tv Ziare.com: Klaus Iohannis o sa faca fata functiei de premier

Reprezentantul Forumului Democrat al Germanilor din Romania in Parlament, Ovidiu Gant, a declarat marti, la Televiziunea Ziare.com, ca Klaus Iohannis nu este cu nimic mai prejos fata de toti premierii care au fost la conducerea Guvernului dupa Revolutia din 1989 si va face fata functiei, in cazul in care va accepta.

"Notorietatea nu confera nici competenta, nici autoritate si nu cred ca daca apari frecvent la televizor esti si un bun politician. Te recomanda doar ce ai facut si daca te recomanda faptele si actiunile tale devii si cunoscut. Klaus Iohannis este este foarte cunoscut in Europa si cred ca oricine din Romania a vizitat Sibiul poate spune ca il cunoaste. El face fata unei astfel de situatii", a declarat reprezentantul FDGR.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Ovidiu Gant.

Ovidiu Gant a precizat ca primarul Sibiului se va pune la dispozitie in incercarea imbunatatirii situatiei si el nu vine sa salvgardeze interesele clasei politice, ci sa ajute la rezolvarea situatiei generale din tara.

"Nu e clar nici pentru mine ce solutie politica se va adopta, deoarece discutiile sunt intr-o faza incipienta. Trebuie sa poarte o discutie serioasa cu domnia sa, iar desemnarea ii revine lui Traian Basescu, insa Klaus Iohannis se bucura de sprijin din partea FDGR. Astept cu interes sa vad ce se intampla in continuare. In cazul in care el va accepta va ajuta la rezolvarea situatiei din intreaga tara", a mai declarat acesta.

Ovidiu Gant a anuntat ca in cazul in care primarul Sibiului va accepta provocarea de a fi premier va fi o scurta perioada in care nu trebuie sa renunte la mandatul pe care il detine in prezent.

"Indiferent ce va decide, ii voi sustine aceasta decizie la nivelul posibilitatilor pe care le am. Insa soliditatea pozitiei sale depinde de sustinerea partidelor, cu cat este mai solida, cu atat mai bine. Klaus Iohannis va fi un foarte bun expert in domeniul sau si fiind un om de valoare nu sunt probleme", a mai declarat reprezentatul FDGR.

Ovidiu Gant sustine ca Klaus Iohannis ar putea sa reprezinte o solutie pentru rezolvarea situatiei din tara si ar fi pentru binele acestei tari daca ar fi un sacrificiu numirea lui ca premier.

"Nu cred ca i s-ar eroda capitalul electoral, lumea ar intelege ca nu el se zbate sa ajunga premier, ci altii se zbat de el. Klaus Iohannis se bucura de o reputatie ireprosabila, a dovedit prin fapte ca este un foarte bun primar, a facut o treaba exceptionala la Sibiu si a dovedit ca Romania este capabila sa gestioneze proiecte europene de acest gen.

Fiecare isi are un destin si lucrurile nu depind numai de noi uneori. Tocmai intr-o astfel de situatie este clar ca decizia politica nu depinde doar de persoana lui Iohannis, cu atat mai putin de Forumul German", a mai spus acesta.

Guvernul este mai puternic decat Parlamentul

Intrebat de cititorii Ziare.com daca crede ca vor fi alegeri anticipate, Ovidiu Gant a declarat ca in acest moment sunt sanse foarte slabe. Politicianul a mai spus ca exista unele ambiguitati in legislatia romaneasca de aceea Guvernul este mai puternic decat Parlamentul.

"Unele norme legislative se contrazic. Guvernul are mult prea multe atributii si este mult prea puternic in legatura cu Parlamentul. Ideea este ca sunt de acord ca trebuie sa punem ordine si in sistemul de salarizare si in cel de pensii, de aceea poate nu ar fi rau sa ne uitam si in tari cu o democratie mai veche. Speram sa fie bine pentru Romania si pentru noi toti", a mai declarat Ovidiu Gant la televziunea Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ovidiu Gant Klaus Johannis, #Klaus Johannis premier independent, #a cazut Guvernul Boc , #premier