Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Ambasada SUA, despre prezenta lui Iohannis la vila Dante: Nu facem publice listele de invitati

Marti, 12 August 2014, ora 21:34
6836 citiri
Ambasada SUA, despre prezenta lui Iohannis la vila Dante: Nu facem publice listele de invitati
Foto: Arhiva

Ambasada SUA la Bucuresti confirma faptul ca a gazduit, la data de 10 iulie un eveniment organizat la vila Dante, la care au fost invitate mai multe personalitati, dar precizeaza ca lista invitatilor nu este publica.

Reactia ambasadei vine in contextul in care Victor Ponta a insinuat ca prezidentiabilul PDL-PNL ascunde adevarul atunci cand spune ca nu s-a intalnit cu Traian Basescu din 2008, in conditiile in care masina lui a fost vazuta recent la vila Dante.

Iohannis spune ca nu s-a intalnit cu Basescu. Ce a cautat primarul Sibiului la Vila Dante (Video)

"In dupa-amiaza zilei de 10 iulie am gazduit la vila Dante un eveniment la care au participat multi oaspeti romani si straini", a declarat purtatorul de cuvant al Ambasadei SUA, Angela Gemza, precizand totodata ca "Ambasada SUA nu face publice listele de invitati la evenimentele sale", informeaza Mediafax.

Prezidentiabilul PSD, Victor Ponta, l-a acuzat, marti, la Constanta, pe Klaus Iohannis ca nu spune adevarul atunci cand dezminte ca s-a intalnit recent cu Traian Basescu, dupa ce au aparut mai multe fotografii in care este prezentata masina lui Iohannis in zona resedintei prezidentiale.

"M-am uitat si eu azi pe acele fotografii. Chiar stiu foarte bine si unde este Lac 3, resedinta domnului Basescu, poarta aceea verde pe care intra masina domnului Iohannis. Stiu foarte bine si unde este in alta parte resedinta ambasadorului american, pentru ca e Vila Dante, cea pe care Guvernul a alocat-o. Poate a gresit drumul, poate a intrat din greseala - stiti cum - vrea sa se duca in dreapta si a luat-o in stanga", a comentat Ponta, ironic, adaugand: "Nu inteleg de ce trebuia sa nu spuna adevarul...nu-mi dau seama".

In replica, Iohannis a dezmintit intr-un comunicat remis presei ca s-ar fi intalnit cu Traian Basescu.

"Nu am fost nici sunat, nici contactat, ultima intalnire pe care am avut-o cu presedintele Basescu a fost, daca bine imi amintesc, undeva la inceputul anului 2008. De atunci, nu ne-am mai intalnit, nici nu ne-am mai cautat (...)

As vrea in mod exceptional sa fac o precizare legata de o informatie: eu nu m-am intalnit cu presedintele Traian Basescu, evenimentul la care a fost fotografiata sau filmata masina mea a fost un eveniment care a fost in zona la vila Dante, unde am participat la o intalnire nepublica, intalnire de adio pentru vechiul insarcinat cu afaceri al SUA. Este o confuzie regretabila si pot sa va spun ca atunci cand vor avea loc intalniri de interes public va voi spune eu acest lucru", le-a spus Iohannis ziaristilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Ambasada SUA Iohannis vila Dante, #Ponta Iohannis Basescu vila Dante , #presedinte PNL