Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Iohannis: Data alegerilor creeaza avantaje pentru Victor Ponta

Luni, 11 August 2014, ora 12:51
4144 citiri
Iohannis: Data alegerilor creeaza avantaje pentru Victor Ponta

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, sustine ca data alegerilor prezidentiale, stabilita de Guvern pe 2 noiembrie, creeaza un avantaj pentru Victor Ponta.

El a declarat ca a contestat HG 520/2014, act normativ prin care a fost stabilita data alegerilor prezidentiale, precizand ca Guvernul poate emite o noua HG pe baza vechii legislatii, fixand aceeasi data.

Iohannis ii cere lui Ponta sa amane prezidentialele

Potrivit lui Iohannis, scopul contestarii a fost a fost anularea unor acte normative care creeaza un avantaj pentru premierul Victor Ponta, candidat la prezidentiale, si nu schimbarea datei alegerilor prezidentiale.

"Am contestat intregul pachet: atat Ordonanta 45, cat si HG 520 care decurge de acolo. Scopul acestui demers nu a fost de a schimba zilele alegerilor, ci de a anula un act normativ, fiindca nu ni se pare normal sa acceptam ca Guvernul, prin aceste modificari, sa creeze avantaj pentru candidatul Victor Ponta", a declarat Klaus Iohannis, luni, inainte de reuniunea Biroului Politic National al PNL.

Potrivit stiripesurse.ro, cererea a fost depusa vineri la registratura Guvernului.

"Actul administrativ criticat aduce o grava vatamare atat interesului subscrisului, in calitate de candidat la presedentia Romaniei, cat si interesulului general al cetatenilor romani de a participa la un proces electoral derulat dupa reguli certe, previzibile, si in acord cu exigentele internationale", se arata in cererea presedintelui PNL.

Data alegerilor a fost stabilita de Guvern pe 2 noiembrie, iar turul al II-lea de scrutin ar urma sa fie organizat pe data de 16 noiembrie.

Presedintele Traian Basescu isi termina mandatul pe 21 decembrie 2014, iar alegerile trebuie sa aiba loc cu 45 de zile inainte de acest moment.

Premierul Victor Ponta si-a anuntat candidatura din partea PSD, in cadrul unui eveniment organizat la Craiova, in ziua in care au avut loc si inundatii grave in Oltenia.

PNL si PDL urmeaza sa anunte luni candidatul comun pentru functia de presedinte al Romaniei, dupa ce au asteptat rezultatele unor sondaje de opinie in cadrul carora au fost propuse mai multe nume.

Alti candidati care si-au anuntat intentia de a-si depune candidatura sunt Calin Popescu Tariceanu, Monica Macovei, Cristian Diaconescu, Kelemen Hunor, Viorel Catarama, Remus Cernea, Corneliu Vadim Tudor si Dan Diaconescu.

I.O.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Klaus Iohannis alegeri prezidentiale, #Klaus Iohannis anulare data alegeri , #presedinte PNL
Comentarii
Poza geom
geom
rank 2
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
OK dl. Iohannis. Dar care este avantajul pe care si-l procura