Iohannis, despre comparatia Basescu - nazism: Pur si simplu inadmisibil, Ponta trebuie sa plece

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 21:55
4742 citiri
Iohannis, despre comparatia Basescu - nazism: Pur si simplu inadmisibil, Ponta trebuie sa plece
Foto: Ziare.com

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a vorbit despre comparatia pe care prim-ministrul Victor Ponta a facut-o intre cei 10 ani de mandat al lui Traian Basescu si regimul nazist, afirmand ca, in orice alta tara, premierul si-ar fi dat demisia a doua zi.

"Declaratia de comparatie a ultimilor 10 ani din Romania cu o perioada nefericita din Germania e pur si simplu inadmisibila. In orice tara europeana, un politician care ar fi facut o asemenea declaratie trebuia sa plece a doua zi.

E inadmisibil sa folosesti ororile nazimului ca sa compari cu ce se intampla in Romania secolului XXI. Este o jignire pentru romani. Daca se continua in acest stil, ne face de rusine pe toti.

Este prim-ministrul Romaniei si nu poate sa faca asemenea declaratii. Daca a facut o din greseala, sa pofteasca in fata camerelor si sa-si ceara scuze", a spus liderul liberal, luni seara, intr-o emisiune la Realitatea Tv.

Basescu ii raspunde lui Ponta: Ce spune de "debasificare", "depontizare" si prietenia cu "motanul Felix"

Despre o a treia suspendare: E o fumigena, sa vada cum reactioneaza publicul, politicienii

Referitor la o eventuala a treia suspendare a presedintelui Traian Basescu, Klaus Iohannis a raspuns: "De ce sa-l suspenzi acum?".

"Ce vrea sa obtina Tariceanu mi-e greu sa inteleg. E o fumigena lansata sa vada cum reactioneaza publicul, cum reactioneza politicienii. E o actiune total inutila asta cu suspendarea.

Parlamentarii nostri nu vor merge pe mana dl Tariceanu, nu are ca finalitate decat de a crea zgomot in campanie", a mai spus primarul Sibiului.

Intrebat daca a fost la vot la precedentele doua referendumuri de demitere a presedintelui, Iohannis a precizat: "In 2007 banuiesc ca am fost la vot. Si in 2012 am fost la vot, am votat cum au facut-o 7,4 milioane de romani".

Totodata, presedintele PNL a explicat ca nu a fost niciodata la Grivco, raspunzand astfel atacurilor din partea PSD pe marginea acestui subiect.

"Nu am fost niciodata la Grivco, iar acest lucru a fost adus in discutie de PSD din lipsa de teme autentice de campanie. Ca sa vina cu niste atacuri, inventeaza tot felul de lucruri si aceste chestiuni le-am discutat si inainte sa ajungem in aceasta faza", a mai afirmat primarul Sibiului.

Ponta, comparatie intre Basescu si Hitler? "Efectele celor 10 ani de mandat seamana cu ale nazismului"

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, ca impactul pe care l-a avut Traian Basescu asupra Romaniei in ultimii zece ani seamana cu efectele regimului nazist asupra societatii din Germania: "Efectele celor zece ani de mandat ai lui Traian Basescu sunt asemanatoare cu cele lasate de regimul nazist in Germania".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Klaus Iohannis Ponta nazism, #Ponta Basescu nazism, #Basescu comparatie nazism, #Iohannis suspendare Basescu, #tariceanu suspendare Basescu , #presedinte PNL