Klaus Iohannis, tradat de Forumul German la Sibiu (Video)

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 10:27
6119 citiri
Klaus Iohannis, tradat de Forumul German la Sibiu (Video)

Liberalii nu sunt sustinuti de grupul reprezentantilor germanilor din Romania in Consiliul Judetean (CJ) Sibiu, nici dupa ce Klaus Iohannis a ajuns lider PNL si candidat ACL la prezidentiale.

Dupa ce a devenit presedinte al liberalilor, Iohannis a fost tradat de consilierii municipalitatii care fac parte din Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), formatiune pe care acesta a condus-o timp de 11 ani, scrie Puterea.

Lovitura in justitie pentru Klaus Iohannis: Ar putea pierde sefia PNL?

Membrii CJ Sibiu nu au ajuns la o intelegere cu PNL si PDL, pentru a forma o majoritate. Din contra, acestia voteaza unele proiecte ale PSD, spunand ca actioneaza in interesul comunitatii.

Situatia este tensionata in CJ Sibiu, pentru ca nicio alianta nu detine majoritatea, nici PNL-PDL, nici PSD-PC-UNPR-PPDD, astfel incat majoritatea este asigurata doar de voturile celor din FDGR.

Martin Bottesch, consilier din partea FDGR, a explicat ca, desi Klaus Iohannis a ajuns la conducerea PNL, asta nu presupune si ca liberalii vor fi sustinuti de grupul german.

"Nu exista o intelegere clara, o majoritate pe care o face PSD cu FDGR, pentru ca se voteaza in functie de interesul comunitatii, de proiecte care sunt importante pentru comunitate si care trebuie sa treaca", a declarat Martin Bottesch, care a fost presedintele CJ Sibiu in mandatul anterior.

Iohannis, candidat oficial la prezidentiale: Daca se poate in Sibiu, se poate in toata tara (Video)

Acesta a explicat ca germanii nu au ajuns la o alianta cu PNL in teritoriu: "Este adevarat ca domnul Iohannis a fost presedintele nostru. Dar daca domnul Klaus Iohannis s-a facut liberal, asta nu inseamna ca noi trebuie sa facem o intelegere cu liberalii. Noi nici inainte nu am avut o intelegere cu vreun partid".

La randul sau, Ovidiu Gant, deputatul minoritatii germane, a precizat ca in CJ Sibiu situatia nu este clara. "Acolo este o situatie complicata, exista trei grupari: PSD, PDL-PNL si FDGR. Singure nu pot alcatui separat o majoritate. Se voteaza in functie de interesul pe care il are comunitatea. Dar eu nu va pot da detalii foarte multe pe aceasta tema, daca vreti pe mine ma intrebati de Parlament si de probleme de politica nationala", a spus el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Klaus Iohannis Sibiu, #Klaus Iohannis tradat Sibiu, #Klaus Iohannis FDGR , #presedinte PNL