PSD sare la gatul lui Iohannis dupa ce a spus ca regele Mihai e cu adevarat un erou

Vineri, 22 August 2014, ora 17:19
7903 citiri
PSD sare la gatul lui Iohannis dupa ce a spus ca regele Mihai e cu adevarat un erou
Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Presedinte PNL, Klaus Ioahnnis, saluta implinirea a 70 de ani de la momentul 23 august 1944, afirmand, in context, ca regele Mihai "este cu adevarat un erou" si un "exemplu pentru tineri".

"Anul acesta se implinesc 70 de ani de la actul istoric de la 23 august 1944, al carui autor a fost, in mod netagaduit, Majestatea Sa, Regele Mihai I al Romaniei. Astazi, imi revine onoranta misiune de a multumi Majestatii Sale in numele Partidului National Liberal pentru gestul curajos care a condus, in cele din urma, la victoria Aliatilor.

Momentul istoric prin care Romania a intors armele impotriva nazistilor, scurtand razboiul cu cel putin sase luni si evitand pierderi teritoriale si umane incomensurabile pentru tara si pentru intreaga Europa, ramane, probabil, cel mai important eveniment din istoria noastra recenta.

(...) La nici 23 de ani impliniti pana in acea zi teribila, Majestatea Sa, Regele Mihai I al Romaniei, a avut curajul si taria sa actioneze decisiv. Pentru orice tanar care face parte astazi din generatia imediata, forta uluitoare de care a dat dovada in acele momente Regele Mihai I este un exemplu de urmat. Pentru tinerii care au urmarit destinul sau, Regele Mihai I este cu adevarat un erou, fiind singurul sef de stat in viata al unei tari participante la cel de-al Doilea Razboi Mondial", scrie pe Facebook Klaus Iohannis.

Presedintele liberal a mai afirmat despre regele Mihai ca a procedat cu promptitudine in acele zile, "realizand un memorabil act de oportunitate politica".

In replica, vicepresedintele PSD Gabriela Firea si purtator de cuvant al social-democratilor considera ca mesajul lui Klaus Iohannis despre regele Mihai denota o atitudine "duplicitara si electorala".

"Intr-o incercare hazardata de a-si pastra aproape si electoratul monarhist si pe cel al lui Traian Basescu, Klaus Iohannis face declaratii duplicitare in legatura cu Regele Mihai. In perspectiva aniversarii a 70 ani de la momentul 23 august 1944, presedintele PNL (...) transmite omagiile sale si ale colegilor de partid Majestatii Sale Regele Mihai, numindu-l pe acesta erou al neamului.

Cu totul alta a fost insa atitudinea sa fata de acest subiect atunci cand, cu cateva saptamani in urma, intrebat fiind la o emisiune TV cum apreciaza faptul ca presedintele Traian Basescu a afirmat ca Regele Mihai si-a tradat tara la 23 august 1944, Klaus Iohannis s-a multumit sa afirme ca Traian Basescu a facut respectiva afirmatie in context electoral, fara a combate cu niciun fel de argumente ideea respectiva", spune senatorul PSD, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Aceasta sustine ca subiectele monarhiei si momentului 23 august 1944 au legatura cu interesele electorale ale prezidentiabilului PNL.

"Abordarea candidatului liberal la presedintie in legatura cu subiecte extrem de importante, asa cum sunt monarhia, Regele Mihai si episodul 23 august 1944, este dictata strict de interesele sale electorale si nu de principiile care ar trebui sa calauzeasca un partid, mai ales unul istoric", mai afirma Gabriela Firea.

F.N.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Klaus Iohannis mesaj 23 august, #Klaus Iohannis mesaj regele Mihai, #regele Mihai 23 august , #presedinte PNL