Aberatia zilei: A uitat ca e presedinte si a semnat ca primarul?

Luni, 09 Februarie 2015, ora 14:47
15742 citiri
Aberatia zilei: A uitat ca e presedinte si a semnat ca primarul?
Foto: Administratia Prezidentiala

Klaus Iohannis a devenit presedintele Romaniei de cateva saptamani, dar pare sa semneze "ca primarul", adica fara sa citeasca si mizand pe incredere. Vineri, el a decorat cateva sute de cetateni, la gramada, printre care si trei persoane controversate.

Lista imensa i-a fost data la semnat de catre ministrul de Interne, Gabriel Oprea. Nu este foarte clar daca identificarea celor trei persoane a fost facuta de jurnalisti care din lipsa de ocupatie s-au apucat sa caute pe Google informatii despre proaspetii laureati sau cineva a vrut sa ii joace o festa noului presedinte al Romaniei.

Si nici nu se stie daca pe imensa lista cu romani merituosi nu se mai afla si alte persoane pe care le-am putea suspecta ca numai bune de decorat nu sunt, dimpotriva.

Cert este ca, la scurt timp de la aparitia comunicatului Administratiei Prezidentiale, presa a sarit in aer.

Astfel, chestorul Ioan Nicolae Cabulea, care a fost urmarit penal in dosarul listelor electorale de la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, a fost decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul "Barbatie si Credinta" in grad de Ofiter.

In august 2012, Ioan Nicolae Cabulea a fost pus sub urmarire penala in dosarul referendumului, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata. Ce-i drept, conform unor surse, procurorii ar fi clasat recent acest dosar, dar de aici si pana la a-l decora pe cel care a incercat o smecherie la minister, e cale lunga.

Ioan Niculae Cabulea, secretar de stat in MAI, a fost seful lui Constantin Manoloiu, ajuns celebru dupa ce Traian Basescu i-a transmis "Nu e bine, domnule chestor!". Dupa referendumul din 29 iulie 2012, cei doi au trimis o adresa la Curtea Constitutionala in care spuneau ca Ministerul de Interne nu isi asuma numarul persoanelor inscrise pe listele electorale.

Iohannis a decorat un urmarit penal in dosarul referendumului (Video)

Tot cu ordinul "Barbatie si Credinta" in grad de Ofiter a decorat si generalul Ion Burlui, cel care si-a dat demisia de la sefia Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), dupa ce a fost acuzat ca nu a intervenit in timp util cand s-a produs tragedia din Muntii Apuseni, in care pilotul Adrian Iovan si studenta la Medicina Aura Ion au murit.

Iohannis il decoreaza pe unul dintre responsabilii pentru tragedia din Apuseni

Mai mult, aceeasi decoratie i-a fost oferita si comandantului IPJ Cluj, Tudor Grindean, in conditiile in care in ultimele trei saptamani, cinci infractori au evadat chiar de sub nasul politistilor, iar unul dintre ei a fost prins doar dupa 12 zile, dupa cum au remarcat jurnalistii de la Turda News.

Si cine stie cate alte cazuri de acest gen or mai fi pe lista?

O fi stiut presedintele ce face si nu i-a pasat sau n-a stiut pentru ca niciunul dintre consilierii sai nu a facut cateva minime verificari? O fi verificat cineva daca pe lista varata sub nasul presedintelui nu se afla Viorel Hrebenciuc sau Gigi Becali?

Cert este ca presedintele Klaus Iohannis are o problema cu acordarea decoratiilor si nimeni nu il ajuta. Primele zile ale mandatului sau au fost marcate de un prim scandal de presa.

"Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului MCA Romania ia act, cu dezamagire, de decizia presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, de a acorda Ordinul National 'Steaua Romaniei' in grad de Cavaler unui detinut politic care se afiseaza public cu un partid sustinator al Miscarii Legionare si al neo-nazismului", se arata intr-un comunicat remis presei dupa decorarea lui Octavian Bjoza, presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici.

Iohannis, criticat pentru decorarea lui Bjoza: Poate fi interpretata ca o omagiere a legionarilor (Video)

Iohannis, despre criticile primite pentru decorarea lui Octav Bjoza

Sa gresesti e omeneste si sa continui sa semnezi ca primarul dupa ce ai ajuns presedinte poate fi catalogat ca o greseala. Dar sa nu sanctionezi pe nimeni din echipa ta de consilieri pentru faptul ca te lasa sa te faci de ras, asta cred ca e o aberatie.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Iohannis decorat chestor Cabulea, #Iohannis decoratii, #Iohannis decorat Burlui Apuseni , #presedinte