Ati socotit gresit, domnule Iohannis!

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 19 Februarie 2016, ora 08:25
19092 citiri
Ati socotit gresit, domnule Iohannis!

Pragmatic, ca jurnalist care se ocupa cu politica de ani de zile, eu va inteleg judecata, dle Iohannis. Socoteala e destul de simpla: Cati telespectatori fideli are Antena3? Sa zicem vreo 2 milioane? Daca le tin partea in scandalul cu ANAF, ii castig.

Iar alegatorii mei care se vor enerva, pana la urma ce sa aiba de ales? La fel ca in 2014, mai de mila, mai de sila, tot cu mine vor merge mai departe ca n-au cu cine. Alor mei le trece, ceilalti sunt castigati. Si de aici probabil declaratia despre "situatia neplacuta si inutila", "banalele motive administrative", "abordarea heirupista din partea ANAF-ului" si "solutiile convenabile".

Eu zic ca e gresit acest calcul, domnule presedinte. Si, dupa parerea mea, cine vi l-a vandut ori nu stie, ori nu e corect. Milioanele Antenei 3 nu vor fi niciodata ale dvs. Vor fi tot ale ei. Tot la ordinul ei vor raspunde. Vi le va imprumuta doar si numai atata timp cat ii veti servi interesele, dupa cum o faceti in disputa cu ANAF. Ei va dau like-ul sau votul, daca le zice Badea, daca le zice Gadea, daca va priveste cu ochi umezi Stoicescu sau Grecu.

Cand ordinul lor va fi invers, milioanele acestea vor disparea, ca si cum n-ar fi fost. Si pretul pe care va trebui sa-l platiti este, ca acum, compromisul. Tot mai mare si mai apasator, probabil.

Ce compromis ati facut acum? Garantul constitutional al statului de drept si al respectarii legii a atacat o actiune a unei institutii a statului menita sa puna in executare o decizie judecatoreasca definitiva, prin care a fost constatata prejudicierea grava prin infractiune a statului roman.

Ca sa pastrati milioanele de spectatori ale Antenei, trebuie sa dansati cum va canta Antena. Si in timpul acesta va veti pierde pas cu pas propriul electorat. Deja in doar doua zile ati pierdut mai bine de 30 de mii de like-uri pe Facebook.

Stiti, acel Facebook pe care l-ati transformat in principal vector de comunicare al mandatului dvs si despre care spun multi ca v-ar fi facut, prin mobilizarea lui, presedinte al Romaniei.

Pana acum 30 de mii s-au dus. Au venit in schimb vreo 6.000 de-ai lui Badea, inteleg. Cei care au plecat au stat in noiembrie 2014 in ploaie, in frig, in vant si umilinta la cozile uriase, au iesit in strada punandu-si ultima speranta in dvs. Cei care au venit adusi de Badea credeau in 2014 ca sunteti traficant de copii.

Cei care au plecat nu v-au vrut nici perfect, nici genial, nici providential. V-au dorit doar fidel unor principii: stat de drept, suprematia legii, integritate. "Banale motive" de vot, adica.

Si pentru ele v-ar fi ramas alaturi sub orice bombardament mediatic. Cei plecati erau ai dvs, nu imprumutati de Badea cu pretul compromisului si, va asigur, numai pe durata lui.

Acum pare bine. Pleaca al lui Chirila sau Cartarescu, vine al lui Badea. Mai stergeti un comentariu, mai intervine un postac.

Dar cand se vor apropia alegerile din 2019, cum credeti ca va fi? O sa va sustina Antena 3? Doar daca va va fi dresat complet, daca va va fi facut pres, probabil. Proces in timpul caruia electoratul dvs va fi departe, pentru ca e pur si simplu incompatibil cu grupul Voiculescu. Ca apa cu uleiul.

O sa va sustina PSD? Nu va amagiti. Cred ca PSD ori nu va mai fi pana atunci, ori va avea un candidat propriu. Partidul asta nu accepta grefe ca PNL. Iar PNL care se indreapta ca Titanicul spre alegerile de anul acesta nu stiu ce masinarie va mai fi pana in 2019 si daca va ramane in Opozitie.

Nu-i pierdeti, nu-i tradati, dle presedinte, pe ai dumneavoastra si nu uitati ca alegerile cu ei le-ati castigat, impotriva Antenei si a PSD. Eu stiu ca politica nu poate fi intotdeauna morala, dar pe imoralitate si tradare nu se poate cladi nimic solid.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Iohannis ANAF Antena , #presedinte