Autorul articolului "Diletantul" : Iohannis a dezamagit multi romani

Marti, 15 Martie 2016, ora 13:42
5774 citiri
Autorul articolului "Diletantul" : Iohannis a dezamagit multi romani
Foto: captura YouTube / AstraFilm Sibiu

Jurnalistul Keno Verseck, care a publicat in Der Spiegel articolul "Diletantul", critic la adresa lui Klaus Iohannis, a explicat motivele pentru care a decis sa scrie textul si s-a aratat surpins de ecourile starnite in mass-media din Romania.

"Fata de ceea ce multi alegatori au crezut in momentul in care l-au ales - si eu am fost atunci in Bucuresti, am vazut demonstratiile, am urmarit ziua in care a avut loc aceasta victorie emotionanta - fata de ce s-a intamplat atunci cred ca multi romani sunt pur si simplu dezamagiti, au aparut foarte multe articole, aprecieri ale unor comentatori, publicisti in presa romaneasca (...)

Pur si simplu, cu ocazia retragerii distinctiei Steaua Romaniei de catre presedintele Iohannis in cazul lui Laszlo Tokes, am scris acest articol in care am incercat sa redau unele din aceste dezamagiri ale alegatorilor, ale comentatorilor, ale unor intelectuali romani", a explicat Keno Verseck intr-o interventie telefonica la Digi24.

Cum e atacat Iohannis in celebrul Der Spiegel: Diletantul! (Video)

Jurnalistul a mai subliniat faptul ca articolul sau este o analiza a activitatii presedintelui Romaniei, bazata pe reactiile oamenilor care l-au votat, comentatori sau simpli alegatori. De asemenea, acesta a precizat ca titlul articolului a fost "dat de redactie".

Pe de alta parte, Keno Verseck s-a aratat "socat" de reactiile starnite in mass-media din Romania.

"Exista mii de subiecte mai importante decat acest articol. Exista mii de subiecte mai importante decat persoana mea. Sunt uluit de ce se vehiculeaza in presa din Romania in legatura cu persoana mea, ca fac jocurile lui Viktor Orban, in timp ce am scris nenumarate articole critice la adresa lui, ca fac jocurile partidului extremist din Ungaria, Jobbik, desi am scris nenumarate articole critice la adresa lor, ca sunt platit de Traian Basescu, despre care doar in ultima vreme am scris mai multe articole in care am criticat opiniile soviniste ale fostului presedinte in ceea ce priveste refugiatii", a comentat el.

Keno Verseck este un jurnalist german care lucreaza in regim de freelancer, specializat in domeniul tarilor est-europene, in special Romania si Ungaria. In perioada 1991-1999 a avut statut de corespondent in Romania al ziarului "Tagesallgemeine Zeitung", iar ulterior a colaborat cu radioul si televiziunea germana, precum si cu diverse publicatii de marca, printre care Der Standard si Berliner Zeitung.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#jurnalist german Iohannis diletant, #Keno Verseck jurnalist Iohannis diletant , #presedinte