Banca Mondiala: Romania are multe de recuperat in domeniul transporturilor

Miercuri, 13 Ianuarie 2016, ora 16:28
1866 citiri
Banca Mondiala: Romania are multe de recuperat in domeniul transporturilor
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, delegatia Bancii Mondiale, condusa de Cyril Muller, vicepresedintele regional pentru Europa si Asia Centrala.

Seful statului roman si reprezentantii Bancii Mondiale au discutat despre "oportunitatile de consolidare a colaborarii dintre Romania si Banca Mondiala, fiind evidentiat interesul Bancii Mondiale de a sprijini, in continuare, reformele economice si institutionale care sa sustina dezvoltarea pe termen lung", a anuntat Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa.

In acest sens, "au fost apreciate rezultatele cooperarii existente pana in prezent intre Romania si Banca Mondiala".

De asemenea, membrii delagatiei Bancii Mondiale au trasat cateva directii de reforma, "in principal in legatura cu sectorul intreprinderilor de stat si imbunatatirea guvernantei corporatiste, rezolvarea problemei cadastrului, dar si necesitatea dezvoltarii si modernizarii unor sectoare cheie, precum cel al transporturilor, domeniu in care Romania are foarte multe de recuperat".

Banca Mondiala, optimista: Romania va devansa alte economii europene in urmatorii ani

Klaus Iohannis a subliniat necesitatea ca proiectele aflate in derulare sa fie duse la bun sfarsit cu succes, "astfel incat calitatea guvernarii sa se amelioreze si sa se reflecte consistent in prosperitate economica si imbunatatirea nivelului de trai".

"De asemenea, in cadrul dialogului au fost invocate si unele evolutii economice regionale, dar si globale, in legatura cu potentialul impact al acestora asupra Romaniei. Reprezentantii Bancii Mondiale s-au aratat optimisti in ceea ce priveste performantele economice ale Romaniei, subliniind insa ca nu trebuie neglijate anumite riscuri si vulnerabilitati potentiale", se precizeaza in documentul Presedintiei.

La finalul discutiilor, liderul de la Palatul Cotroceni a reiterat faptul ca Banca Mondiala este un partener important pentru tara noastra, iar delegatia condusa de Muller a reafirmat ca si Romania este unul dintre cei mai importanti parteneri din regiune ai Bancii Mondiale.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#Iohannis Banca Mondiala, #Banca Mondiala Romania transporturi, #Banca Mondiala performate Romania , #presedinte