Ce a discutat Iohannis cu directorul FMI pentru Europa la Palatul Cotroceni

Vineri, 04 Decembrie 2015, ora 12:12
2934 citiri
Ce a discutat Iohannis cu directorul FMI pentru Europa la Palatul Cotroceni
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni, vineri, pe Poul Mathias Thomsen, directorul departamentului european al Fondului Monetar International (FMI), ca parte a vizitelor acestuia in tarile din regiune.

In cadrul intrevederii, au fost discutate "perspectivele pozitive ale economiei Romaniei", dar si "unele evolutii de la nivel european", informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

De asemenea, a fost evidentiata "necesitatea continuarii reformelor economice, in special in privinta guvernantei corporatiste si a calitatii actului administrativ, intr-un context de predictibilitate fiscal-bugetara si financiara".

Totodata, intrevederea a reprezentat si "un bun prilej pentru a reafirma importanta consolidarii increderii in politicile guvernului din partea mediului economic si a partenerilor externi", mai arata sursa citata.

Poul Mathias Thomsen va avea vineri la pranz si o intrevedere cu premierul Dacian Ciolos, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Iohannis si Ciolos se intalnesc vineri cu directorul FMI pentru Europa

Noul ministru de Finante nu vrea un nou acord cu FMI

Un acord cu FMI ar fi specific unei alte economii, nu celei romanesti, care nu se mai afla intr-o situatie dificila, fiind nevoie doar de un plan serios de reforme si punerea cresterii economice pe baze sustenabile, a transmis in luna noiembrie Anca Paliu Dragu, inainte sa primeasca aprobarea Parlamentului pentru a deveni ministru de Finante.

Ministrul propus pentru Finante explica de ce nu mai avem nevoie de un acord cu FMI

"FMI acorda asistenta tehnica si sprijin financiar in special pentru tarile cu situatie economica dificila, ceea ce nu mai este cazul Romaniei. FMI nu are un instrument care sa ne intereseze in acest moment, sa fie conform nevoilor noastre", le-a spus atunci Dragu Paliu deputatilor si senatorilor din comisiile reunite de Buget-Finante in cadrul audierilor pentru portofoliul Finantelor.

Ea a adaugat ca Romania are nevoie de un plan serios de reforme, de respectarea obiectivelor si de punerea cresterii economice pe baze sustenabile.

"Cred ca un acord cu FMI ar fi specific unei alte economii, nu economiei romanesti", a intarit Dragu Paliu.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
#Iohannis director FMI Europa, #Iohannis intalnire director FMI, #Iohannis director FMI, #Iohannis intalnire FMI , #presedinte