Corespondenta de la Washington E nevoie urgenta de legile Big Brother: Anuntul facut de Iohannis din SUA

Joi, 31 Martie 2016, ora 19:27
11698 citiri
Corespondenta de la Washington E nevoie urgenta de legile Big Brother: Anuntul facut de Iohannis din SUA
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a vorbit, joi, despre legea privind cartelele prepay si legea securitatii cibernetice. Seful statului, care se afla in SUA, unde participa la summitul dedicat prevenirii terorismului nuclear, a sustinut ca e nevoie de consens politic, precizand ca altfel "legislatia nu ar avea stabilitate".

In acest context, presedintele a anuntat ca in urmatoarele saptamani va avea consultari cu toate partidele cu privire la legislatia in domeniul securitatii, subliniind ca este necesara si o dezbatere cu experti in domeniu, potrivit corespondentului Ziare.com la Washington.

"Sunt foarte bucuros ca, dupa alocutiunea mea pe care am tinut-o cu ocazia bilantului SRI, politicienii au inceput sa se mobilizeze. M-am referit atunci la legislatia in domeniul securitatii nucleare, in special la legislatia specifica, de exemplu cea referitoare la cartelele prepay, la securitatea cibernetica si asa mai departe.

Am subliniat acolo ca este foarte important sa avem o legislatie modernizata, actualizata, si ca acest lucru trebuie sa se faca prin consens politic, pentru ca altfel legislatia nu ar avea stabilitate", a declarat Klaus Iohannis.

Presedintele a punctat ca ecoul din tara "il bucura" si a asigurat ca vor urma consultari atat cu partidele, cat si cu experti in domeniu.

Iohannis: SRI si-a facut datoria pe deplin, Romania e o tara sigura, scutita de terorism (Video)

E nevoie urgenta de legile Big Brother: Iohannis va chema partidele la consultari

"Acum suntem la Washington, unde particip la Summitul Nuclear si ecoul din tara ma bucura: daca politicienii asteapta aceste consultari inseamna ca au inteles mesajul meu, vreau sa ii asigur pe toti ca in urmatoarele saptamani voi avea consultari cu toate partidele politice; vom aduna si expertii care vin sa propuna cateva idei in domeniu si sper sa reusim in cel mai scurt timp sa incepem un proces de modernizare si actualizare a intregii legislatii", a adaugat Iohannis.

Intrebat daca va avea consultari incepand de luni, Iohannis a spus: "cu ocazia bilantului SRI, eu am facut aceste afirmatii pentru ca mi s-a parut foarte important sa atrag atentia asupra nevoii modernizarii si actualizarii legislatiei, nu a fost un apel pentru consultari imediate, ci a fost vorba de o constientizare a politicienilor. Sunt foarte bucuros ca aceasta constientizare s-a si intamplat".

Seful statului a fost intrebat si daca inainte de consultari este nevoie de o dezbatere mai larga.

SRI: Cartele telefonice din Romania, folosite in Siria si Irak, posibil si de suspecti de terorism

Ghid de autoprotectie de la SRI: Cum navighezi in siguranta pe Net si cum semnalezi un risc terorist

"Aici vorbim despre o legislatie foarte specializata. Nu e foarte simplu sa gasesti o legislatie in domeniul securitatii cibernetice a cartelelor prepay fara sa vorbesti cu experti in domeniu. Eu cred ca aceste consultari sunt un pas important si pana la urma Parlamentul, unde sunt partidele reprezentate, trebuie sa voteze aceste legi, dar este la fel de importanta o consultare publica si cred ca, daca se continua in ritmul acesta, de constientizare care, repet, ma bucura, atunci vom avea practic in acelasi timp si consultari politice si o larga dezbatere", a conchis Klaus Iohannis.

O noua lege de tip Big Brother, discutata de urgenta in Parlament. Pozitia Guvernului si a SRI

Declaratiile au fost facute dupa ce seful statului a vizitat Muzeul Holocaustului. Klaus Iohannis a fost insotit de sotia sa, Carmen, de ambasadorul roman in SUA, George Maior, si de delegatia prezidentiala, informeaza corespondentul Ziare.com.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Iohannis lege Big Brother, #consultari partide Iohannis , #presedinte