CSM vrea sa deconspire "acoperitii" din Justitie. Ce spune Iohannis (Video)

Joi, 14 Mai 2015, ora 10:32
4502 citiri
CSM vrea sa deconspire "acoperitii" din Justitie. Ce spune Iohannis (Video)
Foto: B1 TV

Presedintele Klaus Iohannis sustine ca deconspirarea ofiterilor acoperiti din Justitie, ceruta de CSM CSAT-ului, reprezinta "o idee buna".

"Personal, nu am cunostinta de existenta unor ofiteri acoperiti prin magistratura, pentru ca este un lucru interzis prin lege.

Dar, daca CSM are indicii, este in interesul meu si al Romaniei sa incercam sa lamurim problema", a declarat seful statului, inainte de plecarea spre Italia, unde va efectua o vizita oficiala de trei zile.

CSM cere CSAT sa deconspire acoperitii din Justitie

Consiliul Superior al Magistraturii a cerut miercuri Consiliului Superior de Aparare al Tarii deconspirarea acoperitilor din justitie, solicitand in acest sens verificarea magistratilor spioni.

Decizia CSM a fost luata in sedinta de miercuri, scrie Stiripesurse.ro, care noteaza ca demersul institutiei are ca scop stabilirea daca exista ofiteri acoperiti in randul judecatorilor si procurorilor din Romania, asa cum a fost vehiculat in spatiul public de mai multi politicieni, inclusiv fostul presedinte Traian Basescu.

Potrivit sursei citate, in sedinta CSM de miercuri s-a luat in discutie solicitarea facuta de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR), privind verificarea si eliminarea magistratilor acoperiti.

Basescu preia discursul Elenei Udrea: Un om tinut in arest preventiv e torturat. Cine sunt judecatorii santajabili (Video)

Pe 6 aprilie, fostul presedinte Traian Basescu a spus, intr-o emisiune la B1 TV, ca printre problemele pe care le vede in ce priveste Justitia se numara si fostii ofiteri acoperiti din magistratura care, in opinia lui Basescu, sunt santajabili.

"O alta problema e legata de fostii ofiteri acoperiti printre magistrati. Pana in 2004, serviciile au considerat, ca de altfel si acesti magistrati, ca pot sa incalce Constitutia din 1991. Destui dintre ei au fost. Ei, acesti oameni, de teama sa nu se afle ca au incalcat Constitutia din 1991, sunt santajabili.

(...) Stiti care e motivul pentru care am cerut sa se scoata cele trei milioane de dosare ale fostei Securitati? Pentru ca ele erau folosite de unii din SRI sa santajeze. Ei, cei care au fost acoperiti, functioneaza in continuare", a spus Basescu.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Klaus Iohannis ofiteri acoperiti magistratura, #CSM CSAT ofiteri acoperiti, #CSM deconspirare ofiteri acoperiti , #presedinte