Cu ce mesaj merge Klaus Iohannis la Chisinau (Video)

Marti, 24 Februarie 2015, ora 14:43
3118 citiri
Cu ce mesaj merge Klaus Iohannis la Chisinau (Video)
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca merge la Chisinau cu mesajul ca Romania sprijina Republica Moldova si isi doreste un parcurs european al acestui stat.

"Mesajul cu care merg acolo este unul foarte clar: Romania sprijina Moldova. Noi ne dorim un parcurs european al Republicii Moldova. Este un mesaj pe care l-am dat si in campanie, dupa campanie si cu care voi continua. Sunt bucuros ca voi avea ocazia sa am toate aceste intalniri", a spus Iohannis, in declaratia facuta la plecare, pe Aeroportul Henri Coanda.

Klaus Iohannis, in vizita in R. Moldova, la o saptamana dupa numirea noului Guvern de la Chisinau (Video)

El a explicat ca aceasta vizita survine abia acum deoarece a dorit sa astepte pana in momentul in care Republica Moldova are un guvern in functie.

"Acest lucru este indeplinit acum si, in acest fel, vreau sa subliniez inca o data importanta pe care o acord relatiei cu Republica Moldova. Intre Romania si Republica Moldova exista relatii foarte speciale, unice in felul lor in Europa zilei de astazi. Prin aceasta vizita vreau, daca e posibil, sa imbunatatesc aceste relatii", a afirmat seful statului.

Presedintele Klaus Iohannis efectueaza, marti si miercuri, o vizita oficiala in Republica Moldova.

Alerta la Chisinau, inainte de vizita lui Iohannis UPDATE Patru amenintari cu bomba

Seful statului a precizat ca va avea, la Chisinau, intalniri cu presedintele Nicolae Timofti, cu prim-ministrul Chiril Gaburici, cu presedintele Parlamentului Republicii Moldova si cu liderii partidelor pro-europene. De asemenea, Klaus Iohannis a mentionat ca va avea o interventie la Universitatea de Stat din Republica Moldova.

Din delegatia care il insoteste pe seful statului fac parte consilierii prezidentiali Dan Mihalache, Leonard Orban, Lazar Comanescu, George Scutaru, Andrei Muraru, secretarul de stat pentru afaceri strategice din Ministerul Afacerilor Externe, Daniel Ionita.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Klaus Iohannis Chisinau, #Klaus Iohannis mesaj Chisinau, #Klaus Iohannis vizita Chisinau, #Klaus Iohannis Republica Moldova , #presedinte