Cum l-au primit romanii din Germania pe Klaus Iohannis: Aplauze si tricou cu Bayern Munchen

Joi, 26 Februarie 2015, ora 22:04
8435 citiri
Cum l-au primit romanii din Germania pe Klaus Iohannis: Aplauze si tricou cu Bayern Munchen
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a fost primit, joi, cu aplauze de reprezentantii comunitatii de romani din Germania, cu care a discutat, a facut fotografii, iar din partea unuia a primit in dar un tricou al echipei de fotbal Bayern Munchen.

"Este o mare bucurie pentru mine sa pot sa fiu in aceasta seara aici, impreuna cu dumneavoastra. Este o intalnire multasteptata, cel putin din partea mea, si sunt foarte bucuros ca ati venit in numar asa de mare, unii de mai aproape, altii de mai departe, ma bucur de prezenta fiecaruia dintre dumneavoastra", le-a spus seful statului celor aproximativ 300 de romani prezenti la Ambasada Romaniei in Germania.

El le-a transmis acestora ca anul trecut, pe 16 noiembrie, alaturi de celelalte comunitati din diaspora, au facut posibil "triumful democratiei", fapt ce a starnit din nou aplauzele celor prezenti.

Iohannis, romanilor din Germania: Voi urmari cu atentie mersul lucrurilor in Parlament privind votul din diaspora

"Nu ma refer la rezultatul in sine al alegerilor, ci la dovada vie ca fiecare vot conteaza, ca fiecare cetatean are un cuvant de spus si poate decide viitorul Romaniei. Folosesc aceasta ocazie sa va multumesc pentru determinarea extraordinara de care ati dat dovada si pentru faptul ca in locul renuntarii ati ales implicarea, increzatori ca puteti schimba starea lucrurilor de acasa", a afirmat presedintele Iohannis.

Seful statului le-a spus celor prezenti ca "dau valoare natiunii noastre prin seriozitatea, eficienta si profesionalismul cu care isi desfasoara activitatea in toate domeniile".

"Fiecare dintre dumneavoastra sunteti ambasadorii Romaniei si prin tot ceea ce faceti construiti un renume al tarii noastre. Imi doresc ca ceea ce va spun acum sa ajunga la cat mai multi compatrioti de-ai nostri care traiesc aici, in Germania. Alaturi de romanii din tara, cu totii ati dat sansa Romaniei la un altfel de viitor", a declarat Iohannis.

Iohannis, declaratii comune cu Merkel, despre aderarea la Schengen si imigrantii romani

In final, el i-a incurajat pe romanii din Germania sa continue cu aceeasi determinare lucrurile bune pe care le fac pentru comunitatea in care traiesc si pentru Romania.

Dupa discurs, presedintele Iohannis a primit din partea unui roman stabilit in Germania un tricou cu Bayern Munchen, iar apoi insotit de sotia sa, Carmen, a mers in randul celor prezenti cu care s-a fotografiat si a purtat scurte discutii. Si sotia sa a facut poze cu cei prezenti, cat si cu jurnalistii.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Klaus Iohannis romani Germania, #Iohannis tricou Bayern Munchen , #presedinte
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Bravo Klaus!! Valul de simpatie te onoreaza! Si trebuie mentinut cu
Poza vronski
vronski
rank 5
Sunt convins ca Mihalache a notat cele 4 puncte a lu tälica