Dan Mihalache: Daca Ponta demisiona cand trebuia, PSD ar fi fost la guvernare. Ciolos, solutie de avarie

Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 20:50
4109 citiri
Dan Mihalache: Daca Ponta demisiona cand trebuia, PSD ar fi fost la guvernare. Ciolos, solutie de avarie
Foto: Facebook / Dan Mihalache

Consilierul prezidential Dan Mihalache a declarat, miercuri, ca Victor Ponta trebuia sa demisioneze din functia de premier in momentul in care s-a inceput urmarirea sa penala, caz in care PSD ar fi fost inca la guvernare.

"Premierul Victor Ponta ar fi fost intelept sa demisioneze in momentul in care a aparut problema dominiei sale cu dosarul si in momentul in care a devenit o vulnerabilitate pentru Romania. Un premier cu asemenea tipuri de probleme in justitie este o vulnerabilitate pentru Romania.

In locul unui gest firesc, care poate ar fi permis si Partidului Social Democrat sa se afle inca astazi la guvernare, de fapt, Victor Ponta a facut un rau inclusiv PSD-ului, in locul unui gest firesc, premierul Victor Ponta a adoptat o strategie de tergiversare", a declarat Dan Mihalache la Romania TV.

Ce a facut Ponta de cand si-a dat demisia: Am fost mai mult plecat din tara. Nu ma grabesc sa revin

Consilierul lui Klaus Iohannis a mai explicat ca Victor Ponta se afla acum "intr-un proces de autovictimizare".

Referitor la instalarea guvernului de tehnocrati condus de Dacian Ciolos, Dan Mihalache a declarat ca a fost o solutie de avarie, "generata de tragedia de la Colectiv si de nemultumirea sociala pe care tragedia a generat-o".

"Dar nu tragedia in sine. Tragedia de la Colectiv a fost ca un factor detonator al unei nemultumiri sociale agregate, care viza un anumit mod de a face politica, coruptia, coruptia din sistemele politice si administrativ", a adaugat consilierul prezidential.

Ponta isi trece in revista regretele: Nu cred ca merita sa tii de o functie calcand peste cadavre (Video)

In plus, acesta a sustinut ca partidele au fost cele care au generat aceasta solutie, pentru ca nu au propus niciun premier inlocuitor pentru Victor Ponta.

"Sa tinem bine minte. Partidele, fie PNL, fie PSD, nu au propus o solutie politica. Singurii care au insistat in consultarile de la Cotroceni pe o solutie politica au fost cei de la ALDE. Partidele nu au propus o solutie politica si au agreat aceasta solutie a unui guvern de tehnocrati", a mai declarat Mihalache.

Intrebat despre Liviu Voinea, solutia de premier sustinuta de PSD, Dan Mihalache a spus ca era una "valida", dar viceguvernatorul BNR nu era "chiar atat de tehnocrat".

Dan Mihalache este de parere ca Guvernul Ciolos va putea guverna "in liniste", daca PSD si PNL nu il vor hartui in Parlament.

Romanii cred ca Guvernul Ciolos este condus din umbra de partide - Sondaj INSCOP

Intrebat daca Guvernul Ciolos va face compromisuri pentru ca este prins intre PSD si PNL, Dan Mihalache a spus totul "depinde si de atitutidenea celor doua partide mari".

"Semnalele, din punctul meu de vedere, sunt pozitive. M-am uitat la modul in care a fost votat bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat, printr-o intelegere intre cele doua partide mari. Acolo se putea face cu Guvernul orice. Au fost ani in care fiecare partid a depus cate 1.000 de amendamente. Partidele au aratat ca pot dialoga intre ele. E un inceput bun. Vine campania electorala, iar partidele vor avea alte preocupari", a mai declarat Dan Mihalache.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Dan Mihalache Ponta, #Dan Mihalache guvern Ciolos , #presedinte