De ce sa facem o mare moschee la Bucuresti? Explicatii de la Cotroceni cu Nastase, Basescu si Ponta

Joi, 31 Martie 2016, ora 10:18
6230 citiri
De ce sa facem o mare moschee la Bucuresti? Explicatii de la Cotroceni cu Nastase, Basescu si Ponta
Foto: Arhiva Ziare.com

Moscheea de la Bucuresti va fi construita, ea ofera mai multe garantii de securitate, au declarat surse din Administratia Prezidentiala.

"Nu respingem ideea unei moschei la Bucuresti pentru ca ofera mai multe garantii de securitate. (...) Momentul este prost din cauza contextului privind imigrantii si terorismul", au afirmat sursele citate pentru Agerpres.

Fostul sef SRI il contrazice pe Basescu: Moscheea nu e un pericol pentru romani

Potrivit acestora, in 2004 fostul premier turc Recep Tayyip Erdogan i-a cerut omologului sau roman de la acea data Adrian Nastase un teren pentru construirea unei moschei. Nastase a fost de acord, insa i-a cerut la schimb un teren pentru construirea unei biserici la Istanbul, mentioneaza sursele citate.

"Biserica Ortodoxa Romana nu a primit foarte bine ideea unei biserici romanesti la Istanbul si a propus construirea unui lacas mai mic, de genul unei capele sau al unui centru de pelerinaj", au aratat sursele citate.

Dupa acest moment, autoritatile turce si-au dat acordul pentru construirea unei biserici si au identificat sase terenuri necentrale in Istanbul pentru ridicarea ei, insa autoritatile romane nu au ales locul.

Sursele citate reamintesc ca, in 2011, fostul presedinte Traian Basescu s-a intalnit cu Erdogan si si-a dat acordul cu privire la construirea moscheii la Bucuresti, iar in 2015 fostul guvern, condus de Victor Ponta, a adoptat hotararea prin care a fost alocat un teren in zona Romexpo pentru construirea moscheii.

Basescu sustine ca noua moschee din Bucuresti nu trebuie sa primeasca autorizatia de construire

PNL: Basescu a uitat ca el i-a promis lui Erdogan moscheea de la Bucuresti si l-a pus pe Oprescu sa caute teren

Ponta, despre moscheea uriasa din Bucuresti: Am pus in aplicare o intelegere discutata de Basescu

"Basescu stia foarte bine ce inseamna un angajament in numele statului", au afirmat sursele din Administratia Prezidentiala.

Recent, pe 23 martie, in contextul vizitei pe care Klaus Iohannis a efectuat-o in Turcia, presedintele Recep Tayyip Erdogan a afirmat ca ridicarea unei moschei la Bucuresti ar fi "expresia cea mai frumoasa a dialogului si a solidaritatii dintre cele doua tari".

"Vocile contra se pot auzi in orice tara. (...) In momentul de fata, colegii nostri lucreaza pentru a obtine autorizatiile. Avem si un proiect definitivat, dar in momentul de fata vrem sa-l dezvoltam", a spus Erdogan.

Erdogan si Iohannis confirma: moscheea din Bucuresti, in faza de autorizatii la Primarie

La randul sau, presedintele Klaus Iohannis a confirmat ca se lucreaza la documentatia pentru obtinerea autorizatiilor necesare. "S-a ajuns in faza solicitarii autorizatiei de constructie. Chestiunea e de competenta primariei", a spus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#moschee Bucuresti Iohannis , #presedinte