Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Discursul tinut de Iohannis la receptia privata de la Cotroceni

Luni, 22 Decembrie 2014, ora 18:27
7351 citiri
Discursul tinut de Iohannis la receptia privata de la Cotroceni
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a oferit duminica seara o receptie privata cu ocazia investirii sale in functie, la Palatul Cotroceni. Presa nu a avut acces, dar pe site-ul Administratiei Prezientiale a fost publicat, luni, discursul tinut cu acest prilej.

La ceremonie au participat peste 200 de invitati, printre care presedintele PNL Alina Gorghiu, noul primar al Sibiului, Astrid Fodor, numerosi parlamentari, dar si personalitati ale vietii publice, printre care Andrei Plesu, Simona Halep si Victor Rebengiuc.

Klaus Iohannis e noul presedinte al Romaniei. Traian Basescu si-a luat la revedere

In deschiderea evenimentului, tanarul Valentin Astanculesei a cantat la pian imnul national.

Tanarul care a cantat imnul in gara din Amsterdam, invitat de Iohannis la depunerea juramantului (Video)

Presa a primit un fragment din alocutiunea sustinuta de Klaus Iohannis, a carei versiune integrala a fost publicata luni pe site-ul Administratiei Prezidentiale:

"Dragii mei,

Bine ati venit, multumesc ca ati venit la aceasta receptie pe care am dorit sa o dau cu ocazia preluarii mandatului de presedinte al Romaniei. Va multumesc pentru implicarea dumneavoastra in parcursul care a facut posibila ziua de astazi, fiecare dintre dumneavoastra, fiecare dintre cei din sala v-ati implicat fiecare in felul lui. Va felicit, ati reusit!

Sotia mea, Carmen, si cu mine suntem foarte bucurosi ca avem ocazia sa va salutam aici, cu ocazia acestui eveniment. Dar in istorie, lucrurile nu vin aproape niciodata de azi pe maine. Intotdeauna exista evenimente care anunta o evolutie, intotdeauna exista evenimente care prefigureaza parcursul istoriei.

Si, cred ca, in acest moment, si poate chiar cu ocazia acestei intruniri de bucurie este bine sa ne amintim ca exact acum 25 de ani Revolutia romana a facut posibila aceasta evolutie neasteptata pentru multi dar, in acelasi timp, cred ca este bine sa ne amintim ca oameni s-au jertfit pentru ca noi astazi sa putem sa ne bucuram.

Si va propun un moment de reculegere in cinstea celor care s-au jertfit cu ocazia Revolutiei Romane. Multumesc!

Este o perioada foarte speciala. Suntem foarte aproape de sarbatoarea Craciunului. Si, daca intrebam pe oricine ce sentimente ar trebui sa asteptam Craciunul, cred ca majoritatea vor spune: cu calm, cu liniste si cu speranta.

Si cred ca aceste cuvinte sunt importante si pentru mandatul meu si sper sa fie mult mai mult decat o coincidenta ca speranta ne-a adus aici, calmul l-am recomandat astazi in alocutiunea mea din Parlament si, atunci, cu aceasta ocazie, imi permit sa va doresc Craciun fericit, sarbatori fericite si numai bine!".

Ceremonie de doua minute: Iohannis, la monumentul eroilor Revolutiei de la Universitate

Prima intalnire oficiala Iohannis-Ponta s-a incheiat: Niciunul nu a facut declaratii

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#discurs Iohannis receptie Cotroceni, #Iohannis preluare mandat Cotroceni , #presedinte