Elicopter prabusit in Sibiu: Iohannis, la ceremonia militara si religioasa pentru victime

Duminica, 23 Noiembrie 2014, ora 14:40
4210 citiri
Elicopter prabusit in Sibiu: Iohannis, la ceremonia militara si religioasa pentru victime
Foto: Romania Tv

O ceremonie militara si religioasa a avut loc, duminica dupa-amiaza, la Sibiu, in memoria celor opt militari care au murit in accidentul de elicopter produs vineri dimineata, in judetul Sibiu.

La ceremonie a participat si primarul Sibiului si presedinte ales al Romaniei, Klaus Iohannis, precum si ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Sicriele cu trupurile neinsufletite ale celor opt militari au fost primite cu onoruri militare, in cadrul evenimentului care a avut loc la Academia Fortelor Terestre.

"Dupa ce vor fi gata toate formalitatile legale in jurul orei 14.00, aici, la Academia Fortelor Terestre vom organiza ceremonialul religios dupa care vor pleca cu mijloace de transport spre Arges, Olt, Alba, spre Campia Turzii.

I-am invitat astazi aici pe cei doi baieti care erau la fata locului cand s-a produs aceasta catastrofa si am dorit sa le multumesc pentru spiritul lor umanitar si faptul ca au intervenit cu curaj si au salvat cei doi militari", a spus Mircea Dusa, sambata, citat de Digi 24.

Elicopter prabusit in Sibiu: 8 morti, epava - un morman de fiare si cenusa

Elicopter prabusit in Sibiu: Cum se simt militarii supravietuitori

Un elicopter in care se aflau 10 militari s-a prabusit, vineri dimineata, in judetul Sibiu, intr-o zona impadurita din localitatea Malancrav. Opt militari, din cei 10 care se aflau la bord, au murit. Cei doi supravietuitori sunt capitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana si maistrul militar cls. I Valentin Bora. Cei doi au fost adusi la Bucuresti si au fost supusi unor interventii chirugicale, starea lor de sanatate fiind stabila.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#ceremonie militara victime elicopter, #ceremonie religioasa militari morti, #Iohannis ceremonie religioasa militar, #militari morti elicopter prabusit, #elicopter prabusit Sibiu , #presedinte