Escala speciala pentru Iohannis la Sibiu. Unionistilor le-a transmis ca nu este in tara (Foto) - Update

Duminica, 12 Iulie 2015, ora 14:42
12917 citiri
Escala speciala pentru Iohannis la Sibiu. Unionistilor le-a transmis ca nu este in tara (Foto) - Update
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis nu mai pleaca la Bruxelles, insa va efectua o vizita de trei zile in Spania. Aeronava oficiala va face o escala la Sibiu, unde se afla acum Klaus si Carmen Iohannis, asta in timp ce o delegatie a unionistilor care bat la poarta Cotroceniului va fi primita de reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale.

Initial, presedintele Klaus Iohannis trebuia sa participe duminica la summit-ul extins de la Bruxelles, unde liderii UE ar fi trebuit sa analizeze soarta Greciei.

Summit-ul de urgenta al celor 28 de sefi de stat si de guverne din UE de duminica a fost insa anulat, pentru ca negocierile "foarte dificile" in vederea ajungerii la un acord asupra unui al treilea plan de salvare a Greciei de la faliment sa continue, anunta Donald Tusk.

Consiliul UE pentru soarta Greciei a fost anulat (Video)

Presedintele Iohannis pleaca totusi spre Spania, unde va efectua o vizita in perioada 12-14 iulie, la invitatia majestatilor lor regele Filipe al VI-lea si regina Letizia, in cadrul careia seful statului se va intalni si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din aceasta tara.

Delegatia oficiala, care pleaca de la Bucuresti, va trebui sa faca o escala la Sibiu, unde se afla la aceasta ora presedintele Iohannis si sotia acestuia, transmite corespondentul Ziare.com.

Foto: Ziare.com

Update 15:40 Aeronava oficiala a ajuns la Sibiu in jurul orei 15:00. Cuplul prezidential s-a lasat insa asteptat. Dupa aproape jumatate de ora, a ajuns si presedintele insotit de sotia sa, Carmen Iohannis, iar aeronava a decolat in sfarsit spre Madrid.

Foto: Ziare.com

Duminica dimineata, Klaus Iohannis s-a aratat foarte impresionat de drumul pe care il fac tinerii de la Chisinau la Bucuresti, exprimandu-si convingerea ca oamenii de pe cele doua maluri ale Prutului se vor regasi intr-o buna zi in Uniune si "in comuniune". Presedintele a transmis ca regreta ca nu este in tara, pentru a ii primi pe acestia la Palatul Cotroceni. Surse oficiale au declarat, insa, pentru Ziare.com ca unionistii vor fi primiti la Cotroceni in jurul orei 16.30 de o echipa a Administratiei Prezidentiale.

Moldovenii cer unirea la Cotroceni. Iohannis si Ponta reactioneaza

Ce face Iohannis in Spania

Presedintele Klaus Iohannis si Carmen Iohannis fac o vizita oficiala in Spania, in perioada 12-14 iulie, la invitatia majestatilor lor regele Filipe al VI-lea si regina Letizia.

Foto: Ziare.com

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, vizita constituie "un moment de referinta al dialogului bilateral romano-spaniol la cel mai inalt nivel, fiind, totodata, primul contact oficial la nivel de sef de stat" intre Klaus Iohannis si Felipe al VI-lea, proclamat rege pe 19 iulie 2014.

Iohannis va fi primit, luni, de catre regele Spaniei. Totodata, Felipe al VI-lea si regina Letizia vor oferi, luni, un dejun oficial la Palatul Regal in onoarea lui Klaus si Carmen Iohannis. La dejun vor participa si premierul Mariano Rajoy, impreuna cu sotia sa, presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, presedintii Tribunalului Suprem si Tribunalului Constitutional, precum si personalitati din mediile politic, economic, academic si cultural din Spania si reprezentanti ai comunitatii romanesti din aceasta tara.

Tot luni, presedintele roman va avea convorbiri oficiale cu premierul Mariano Rajoy, urmate de o conferinta de presa comuna.

De asemenea, Klaus Iohannis se va intalni cu presedintele Senatului spaniol, Pio Garcia-Escudero.

"Un moment important al vizitei" il reprezinta intalnirea presedintelui cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Spania, conform Administratiei Prezidentiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Klaus Iohannis Sibiu unionisti, #escala Iohannis Sibiu, #Iohannis vizita Spania , #presedinte