Fotografii inedite cu Klaus Iohannis pe site-ul de campanie

Duminica, 29 Septembrie 2019, ora 14:27
15684 citiri
Fotografii inedite cu Klaus Iohannis pe site-ul de campanie
Foto: Iohannis.ro

Klaus Iohannis a postat mai multe fotografii inedite pe site-ul sau de campanie, iohannis.ro. Una dintre poze il infatiseaza pe actualul presedinte in perioada in care urma scoala germana din Sibiu.

Potrivit site-ului, Klaus Iohannis este membru al unei vechi familii de sasi transilvaneni si s-a nascut pe 13 iunie 1959, la Sibiu. Este casatorit din 1989 cu Carmen Iohannis, profesoara de limba engleza la un liceu de prestigiu din Sibiu.

Klaus Iohannis a urmat scoala germana din Sibiu, Liceul "Samuel von Brukenthal" din acelasi oras, iar in 1978 a fost admis la Facultatea de Fizica a Universitatii "Babes Bolyai" din Cluj-Napoca. In anul 1983, a inceput sa profeseze ca dascal la mai multe scoli din imprejurimile Sibiului, iar cinci ani mai tarziu preda fizica, alaturi de fostii sai dascali, la liceul pe care il absolvise.

Dupa Revolutie, alege sa ramana in Romania, la Sibiu, desi parintii si sora sa au luat hotararea de a emigra.

O alta fotografie il prezinta pe Klaus Iohannis in tinerete.

Foto: Iohannis.ro

Cariera politica

Site-ul mai noteaza ca actualul presedinte si-a inceput cariera politica in anul 1990, cand a devenit membru al Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), pe care l-a condus, ulterior, mai bine de un deceniu.

La finalul anilor '90, dupa 15 ani de profesorat, Klaus Iohannis ajunge in conducerea invatamantului judetean din Sibiu, etapa extrem de importanta pentru conturarea profilului sau public.

In anul 2000 a fost desemnat candidat din partea FDGR la alegerile pentru Primaria Sibiului, pe care le-a castigat cu peste 70% din voturi. Klaus Iohannis a continuat sa reprezinte prima optiune a sibienilor la toate alegerile care au urmat, castigand, cu scoruri impresionante, patru mandate de primar.

In timpul celui de-al doilea mandat la primarie, Sibiul a devenit, in anul 2007, "Capitala Europeana a Culturii", alaturi de Luxemburg.

Pe 16 noiembrie 2014, Klaus Iohannis a fost ales presedintele Romaniei cu 54,43% din voturi, iar acum candideaza pentru un nou mandat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fotografii Iohannis, #Klaus Iohannis site, #site campanie Iohannis , #presedinte