Generalul Daniel Petrescu a fost investit de Klaus Iohannis in functia de sef a Statului Major al Apararii (Video)

Duminica, 01 Decembrie 2019, ora 15:12
9727 citiri
Generalul Daniel Petrescu a fost investit de Klaus Iohannis in functia de sef a Statului Major al Apararii (Video)
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a participat, duminica, la ceremonia de investire in functie a Sefului Statului Major al Apararii, general-locotenentul Daniel Petrescu.

"Va revine responsabilitatea de a continua sa asigurati starea de pregatire a armatei pentru indeplinirea tuturor misiunilor", i-a transmis seful statului, care i-a mai cerut si sa se ocupe de conditiile de munca si de trai ale militarilor.

"Astazi, de Ziua Nationala a Romaniei, un moment cu o semnificatie profunda pentru Armata Romaniei, este cel mai potrivit prilej pentru investirea domnului general-locotenent Daniel Petrescu ca Sef al Statului Major al Apararii.

Domnule ministru Nicolae Ciuca, va felicit pentru modul in care ati asigurat conducerea Statului Major al Apararii si pentru realizarile importante obtinute in cursul mandatului dumneavoastra!", a spus seful statului, in discursul rostit la cereonia de investire in functia a general-locotenentul Daniel Petrescu.

Ce asteptari are Iohannis

Iohannis i-a transmis Sefului Statului Major al Apararii asteptarile pe care le are.

"Domnule general-locotenent Petrescu, preluati, astazi, mandatul de Sef al Statului Major al Apararii, institutie care exercita rolul de conducere a Armatei Romaniei, si va revine responsabilitatea de a continua sa asigurati starea de pregatire a armatei pentru indeplinirea tuturor misiunilor sale de aparare a tarii.

Viziunea strategica prospectiva este esentiala pentru a avea o structura de forte capabila sa indeplineasca intreaga gama de misiuni prevazute de Strategia Nationala de Aparare a Tarii si de Strategia Militara a Romaniei si in concordanta cu angajamentele asumate de Romania in cadrul NATO. Subliniez faptul ca trebuie sa actionati cu multa hotarare, astfel incat sa fie angajate resursele financiare la termenele si in parametrii planificati", a mai spus Iohannis.

Potrivit acestuia, "procentul de 2% din PIB alocat apararii trebuie sa asigure, de asemenea, o mai buna instruire pentru toate structurile armatei, precum si conditiile necesare derularii unor exercitii complexe, in concordanta cu realitatea mediului strategic de securitate".

"Totodata, este necesar sa acordati atentie conditiilor de munca si de trai ale militarilor, cei care-si dedica viata slujirii Romaniei sub faldurile tricolorului nostru. Imi exprim convingerea, domnule general-locotenent Petrescu, ca veti actiona, in noua dumneavoastra calitate, pentru aprofundarea procesului de modernizare, dezvoltare si consolidare a Armatei Romaniei, pentru a genera un plus de valoare in indeplinirea tuturor misiunilor si sarcinilor.

Va felicit pentru numirea in aceasta functie de mare raspundere si va doresc mult succes in activitate!", a incheiat seful statului.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea noului sef al Statului Major al Apararii. Mandatul general-locotenentului Daniel Petrescu incepe la 1 decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Klaus Iohannis Armata, #Klaus Iohannis Daniel Petrescu, #Daniel Petrescu armata , #presedinte