Iohannis a ajuns in Israel - Intalniri cu omologul sau si cu premierul Netanyahu

Duminica, 06 Martie 2016, ora 19:23
3509 citiri
Iohannis a ajuns in Israel - Intalniri cu omologul sau si cu premierul Netanyahu
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a ajuns duminica in Israel, luni el urmand sa se intalneasca cu omologul sau israelian, Reuven Rivlin, si cu premierul acestei tari, Benjamin Netanyahu.

Seful statului efectueaza pana vineri o vizita de stat in Israel si Palestina, aceasta fiind prima vizita de stat de la inceputul mandatului sau.

Luni dimineata, seful statului va fi primit de catre omologul sau israelian, Reuven Rivlin, la resedinta prezidentiala "Beit Hanasi". Cei doi oficiali vor avea convorbiri oficiale si vor sustine o declaratie de presa comuna.

Iohannis, in vizita de stat in Israel si Palestina

Ulterior, presedintele Iohannis se va intalni la sediul guvernului israelian cu premierul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, cu care va sustine declaratii de presa comune si va avea convorbiri tete-a-tete. De asemenea, seful statului va participa la un dejun oferit de premierul israelian.

Luni, seful statului si sotia sa Carmen Iohannis se intalnesc si cu patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului, Theophilos al III-lea. Dupa intrevedere, acestia se vor deplasa spre Biserica Sfantului Mormant, pe care o vor vizita.

La sfarsitul zilei, presedintele Iohannis si sotia sa vor participa la dineul de stat oferit de omologul sau israelian si sotia sa.

Marti, seful statului si sotia sa merg la Cimitirul eroilor israelieni, unde va fi depusa o coroana de flori la mormantul lui Theodor Herzl. De asemenea, presedintele Iohannis va vizita Memorialul Martirilor si Eroilor Holocaustului "Yad Vashem", dupa care va sustine o scurta declaratie de presa.

Presedintele Iohannis va avea marti convorbiri cu liderul opozitiei parlamentare, presedintele Partidului Muncii, Isaak Herzog, si cu presedintele Knessetului, Yuli Edelstein. El va vizita marti, impreuna cu sotia sa, Asezamantul Bisericii Ortodoxe Romane.

Miercuri, seful statului va merge la Zidul Plangerii si se va intalni, la Ierusalim, cu comunitatea israeliana de origine romana.

Joi, presedintele Iohannis va merge in Palestina, unde se va intalni cu presedintele Mahmoud Abbas cu care va avea convorbiri tete-a-tete si va sustine o declaratie comuna de presa. Seful statului va participa si la un dejun oferit de presedintele Palestinei.

El a anuntat pe 3 martie aceasta vizita de stat, precizand ca a fost stabilita de cateva luni de zile si nu poate fi contramandata, in contextul in care l-a delegat pe premierul Dacian Ciolos sa participe la Bruxelles pentru a participa la reuniunea UE-Turcia si la summitul informal al membrilor Consiliului European.

Seful statului a aratat ca discutiile au scopul de a imbunatati relatia dintre Romania si Israel, indicand ca sunt foarte multe domenii in care exista colaborari bune.

Din delegatia care il insoteste pe presedintele Iohannis in deplasarea externa fac parte ministrii Educatiei, Adrian Curaj, si de Externe, Lazar Comanescu, si consilierii prezidentiali Dan Mihalache, Andrei Muraru, Leonard Orban, Ion Oprisor si Sergiu Nistor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Iohannis vizita Israel, #Iohannis vizita Palestina , #presedinte