Iohannis a anuntat cand va demisiona din functia de primar al Sibiului

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 12:48
4116 citiri
Iohannis a anuntat cand va demisiona din functia de primar al Sibiului

Presedintele ales Klaus Iohannis va demisiona din functia de primar al municipiului Sibiu marti, 2 decembrie, potrivit unei informari a Primariei.

Atributiile primarului au fost preluate de viceprimarul Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), Astrid Fodor, care este, totodata, considerata unul dintre favoriti in viitoarele alegeri pentru functia de edil al Sibiului.

Klaus Iohannis a fost ales primar al municipiului Sibiu, la 30 iunie 2000, in al doilea tur de scrutin, din partea FDGR.

In 2004 a fost reales cu 88,7% din voturi. La alegerile locale din 2008 a obtinut un nou mandat de primar, intrunind 83,2% din optiuni. De asemenea, a fost reales in functia de primar al Sibiului la alegerile locale din 10 iunie 2012.

Cum pleaca Iohannis de la Primaria Sibiului: Poate demisiona si la 15 zile dupa ce depune juramantul

Klaus Iohannis poate demisiona din functia de primar al municipiului Sibiu si la 15 zile dupa ce devine oficial presedintele Romaniei prin depunerea juramantului, iar data alegerilor locale pentru un nou edil-sef se stabileste de catre Guvern, au precizat reprezentantii Prefecturii Sibiu.

"Alesul local, in speta primarul municipiului Sibiu, intra in situatia de incompatibilitate prevazuta de art. 84 alin. 1 din Constitutia Romaniei, republicata: in timpul mandatului, presedintele Romaniei nu poate indeplini nicio alta functie publica sau privata si art. 87 alin. 1 lit. k) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei - functia de primar este incompatibila cu orice alta functie publica", au precizat reprezentantii Prefecturii Sibiu.

Potrivit acestora, "renuntarea la functia ce atrage starea de incompatibilitate se poate face fie inainte de numirea in functie, fie in cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea in functia care atrage starea de incompatibilitate".

Prefectul judetului ia act de demisia primarului, iar ordinul prefectului, impreuna cu un extras din procesul-verbal al sedintei, se inainteaza Ministerului Afacerilor Interne, care va propune Guvernului stabilirea datei desfasurarii alegerilor pentru un nou primar.

Curtea Constitutionala a anuntat, vineri, in sedinta solemna, validarea alegerii lui Klaus Iohannis in functia de presedinte, actul de validare a rezultatului alegerilor fiindu-i inmanat presedintelui ales.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Iohannis demisie primarie Sibiu, #Iohannis primar Sibiu demisie , #presedinte