Iohannis - a doua negociere cu partidele din Parlament. Miza: Cum vom vota la viitoarele alegeri

Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 07:15
2231 citiri
Iohannis - a doua negociere cu partidele din Parlament. Miza: Cum vom vota la viitoarele alegeri

Presedintele Klaus Iohannis a invitat partidele politice la Palatul Cotroceni, pentru o noua runda de discutii, de aceasta data despre prioritatile legislative ale urmatoarei sesiuni parlamentare.

Astfel, reprezentantii formatiunilor politice care au grupuri in Parlament sunt asteptati la Cotroceni miercuri, a anuntat Administratia Prezidentiala.

"Miercuri, 28 ianuarie a.c., presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, invita partidele si formatiunile politice reprezentate in Parlamentul Romaniei la Palatul Cotroceni, in vederea unor consultari referitoare la prioritatile legislative ale urmatoarei sesiuni parlamentare.

Pe agenda discutiilor se vor afla mai buna organizare a votului in strainatate, finantarea campaniilor electorale si a partidelor politice si accelerarea procedurilor privind ridicarea imunitatii parlamentare", se arata in comunicatul remis de catre reprezentantii Presedintiei.

Klaus Iohannis a anuntat si calendarul consultarilor, care vor incepe la ora 10.00 si se vor incheia la ora 18:00.

Calendarul consultarilor este urmatorul:

  • * ora 10.00 - Partidul Social Democrat;
  • * ora 11.00 - Partidul National Liberal;
  • * ora 12.00 - Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei;
  • * ora 14.00 - Partidul Conservator;
  • * ora 15.00 - Uniunea Democrata Maghiara din Romania;
  • * ora 16.00 - Grupul parlamentar al Minoritatilor Nationale;
  • * ora 17.00 - Partidul Poporului - Dan Diaconescu.
  • Nici de aceasta data, reprezentantii PMP, condus de Elena Udrea, si cei ai PLR, condus de Calin Popescu Tariceanu, nu au fost invitati la consultari, desi aceste formatiuni politice detin un numar important de parlamentari, insa nu au si grup parlamentar.

    Ponta merge, pana la urma, la consultarile cu Iohannis de la Cotroceni

    Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, va participa pana la urma la consultarile de la Cotroceni, desi initial spusese ca nu va merge.

    Victor Ponta declara, la inceputul saptamanii, ca delegatia PSD care va merge la Cotroceni la consultarile convocate de seful statului va fi formata din Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea si Ioan Chelaru.

    "Am discutat in cadrul conducerii noastre executive faptul ca miercuri vom participa la consultarile convocate de presedintele Romaniei referotor la sistemul de vot cu o delegatie din care vor face parte domnul Dragnea, domnul Zgonea si domnul Chelaru, in asa fel incat sa avem reprezentantii nostri din Camera si Senat care raspund atat pe tema legilor electorale, cat si a procesului de revizuire a Constitutiei", a spus Ponta.

    Ulterior, presedintele PSD a declarat pentru Mediafax ca va participa la consultarile de la Palatul Cotroceni pe tema legilor electorale, alaturi de Dragnea, Zgonea si Chelaru.

    Iohannis, consultari cu partidele la Cotroceni: Acord in unanimitate pentru suplimentarea bugetului Apararii

    Este pentru a doua oara de la preluarea mandatului prezidential cand seful statului invita partidele politice si reprezentantii minoritatilor nationale la discutii, Klaus Iohannis sustinand, de altfel, ca aceste intalniri vor deveni un obicei.

    Presedinte a mai purtat dezbateri cu grupurile din Parlament si pe 12 ianuarie, cand a fost abordata tema bugetului alocat Apararii. Ulterior, Iohannis si partidele au incheiat un acord politic, cu scopul asigurarii, in anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apararii Nationale.

    B.B.

    Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
    Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
    Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
    Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
    Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
    Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
    #Iohannis consultari partide Cotroceni, #Iohannis consultari cod electoral , #presedinte
    Comentarii
    Poza iancugheorghe
    iancugheorghe
    rank 5
    „aceiași și aceleași, cu aceleași pălării„
    Poza iancugheorghe
    iancugheorghe
    rank 5