Iohannis a fost decorat in SUA pentru intarirea democratiei si statului de drept. A dedicat premiul poporului roman

Marti, 06 Iunie 2017, ora 07:17
9896 citiri
Iohannis a fost decorat in SUA pentru intarirea democratiei si statului de drept. A dedicat premiul poporului roman
Foto:Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a primit luni, la Washington, distinctia "Light Unto the Nations", premiu acordat de catre Comitetul Evreiesc American (American Jewish Committee - AJC) sefilor de stat care s-au remarcat, de-a lungul timpului, prin promovarea valorilor democratice.

Ceremonia s-a desfasurat in cadrul Forumului Global al AJC, care are loc in capitala Statelor Unite ale Americii in perioada 4-6 iunie, cu peste 3.000 de participanti din peste 70 de state. Forumul Global al AJC este cea mai mare intrunire a unei organizatii evreiesti la nivel mondial, la care participa sefi de state, de guverne, ministri ai Afacerilor Externe, precum si reprezentanti ai Congresului SUA si ai institutiilor federale.

Distinctia i-a fost decernata presedintelui Romaniei pentru rolul sau decisiv in consolidarea democratiei si statului de drept, pentru eforturile sale sustinute in combaterea antisemitismului si pentru intarirea relatiilor tarii noastre cu SUA si Israel. Premiul a fos inmanat de catre Allen J. Reich, membru al Consiliului Executiv al AJC.

Acesta a subliniat, in numele organizatiei, ca seful statului roman a urmarit continuu "o viziune tenace pentru o lume mai justa si mai armonioasa", fiind o voce a claritatii morale. A amintit de protestele anticoruptie din Romania de la inceputul anului curent, ararand ca presedintele Klaus Iohannis s-a pozitionat "de partea dreapta a istoriei, impunandu-se pentru statul de drept, democratie, libertate si transparenta. (...) Bucurestiul a ridicat atunci standardele morale", informeaza Administratia prezidentiala.

In discursul sustinut cu aceasta ocazie, Klaus Iohannis a multumit pentru prestigiosul premiu, pe care l-a dedicat Romaniei si poporului roman, care prin efort, implicare si uneori sacrificiu si-a castigat locul printre natiunile care pretuiesc, protejeaza si promoveaza principiile democratiei, statul de drept, economia de piata libera si o societate deschisa.

Presedintele Romaniei a subliniat faptul ca acest premiu il responsabilizeaza si il angajeaza suplimentar in efortul de a intari justitia, democratia, statul de drept, atat pentru Romania, dar si pentru regiune si la nivel mondial.

Seful statului a evidentiat, cu acest prilej, si angajamentul sau personal pentru promovarea unei Romanii puternice, in Europa si in lume, toate masurile si actiunile de politica externa si in cadrul parteneriatelor strategice, inclusiv cu SUA, fiind coerente cu acest deziderat.

Presedintele Iohannis a remarcat si faptul ca anul 2017 este unul special in relatia bilaterala cu SUA, implinindu-se doua decenii de la fondarea Parteneriatului Strategic intre cele doua tari, care are ca baza valorile democratice, statul de drept si o puternica pozitie comuna pentru securitatea euro-atlantica.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#presedintele Iohannis dinstinctie Washington, #premiu Comitetul Evreiesc American , #presedinte