Iohannis a fost decorat la Berlin cu Ordinul Sf Gheorghe: Il dedic prieteniei romano-germane

Marti, 20 Iunie 2017, ora 14:40
3071 citiri
Iohannis a fost decorat la Berlin cu Ordinul Sf Gheorghe: Il dedic prieteniei romano-germane
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a primit marti, la Berlin, Ordinul "Sfantul Gheorghe" de la prof. Hans-Joachim Frey, directorul artistic si presedintele Balului Operei "Semper" din Dresda.

"Primesc cu mare placere Ordinul 'Sfantul Gheorghe' si il dedic prieteniei romano-germane pe care o pretuim foarte mult. Numele Ordinului - Sfantul Gheorghe - poarta o simbolistica aparte. Aceasta este legata de lupta pe care noi, statele democratice, o ducem in contextul european si international actual", a subliniat seful statului, la evenimentul care a avut loc la Ambasada Romaniei la Berlin.

Potrivit acestuia, pentru viitorul proiectului european, solidaritatea si intelegerea sunt vitale.

"Este nevoie de pragmatism si credibilitate. Important este ca Uniunea Europeana sa-si protejeze valorile in mod credibil si sa gaseasca acele cai potrivite pentru a fi mai aproape de cetatenii ei.

Europa reprezinta democratie, pluralism, toleranta si diversitate. Toate acestea nu sunt in niciun caz slabiciuni si a ne implica in favoarea lor este un lucru care trebuie facut. Romania a demonstrat ca este un partener predictibil si de incredere, atat ca membru deplin al UE de 10 ani, cat si implinindu-si indatoririle euroatlantice in ce priveste securitatea si apararea comuna", a aratat presedintele Iohannis.

Acesta a remarcat ca, in contextul crizelor complexe din regiune, cooperarea dintre Romania si Germania a cunoscut o noua dinamica.

"Astazi, impreuna, suntem mai hotarati, mai puternici si mai pregatiti ca niciodata sa ne angajam pentru acest parteneriat, pentru o Uniunea Europeana prospera, puternica si sigura", a mai spus presedintele Romaniei.

La randul sau, prof. Hans-Joachim Frey (foto centru) a aratat ca decernarea acestui Ordin sefului statului roman a fost facuta in semn de apreciere pentru contributia acestuia in apararea valorilor comune europene.

Potrivit acestuia, Balul Operei "Semper" din Dresda este cel mai vechi din spatiul european, fiind suspendat in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

"Dupa 12 ani, acest bal a fost organizat din nou. Astazi se spune ca este cel mai mare eveniment cultural din Germania. (...) Partea speciala a acestui bal este gala de deschidere. In centru se afla decernarea Ordinului 'Sfantul Gheorghe'. Lupta pentru bine impotriva raului este un lucru deosebit de pretios care este simbolizat la Muzeul din Dresda. (...) Astazi Europa este patria noastra comuna. In vremuri in care exista atat de multe tensiuni la nivel mondial si tulburari este nevoie de stabilitate. Dar dvs. aparati cu mare forta valorile noastre comune europene", a subliniat acesta.

Citeste mai multe despre:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Iohannis decorat Berlin Sfantu Gheorghe , #presedinte