Iohannis a fost decorat pentru apararea valorilor europene

Sambata, 04 Februarie 2017, ora 12:18
2002 citiri
Iohannis a fost decorat pentru apararea valorilor europene
Foto: Arhiva/Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a primit, vineri, in cadrul unui eveniment organizat de Opera "Semper" din Dresda, Medalia Sf. Gheorghe, pentru angajamentul sau politic continuu in favoarea proiectului european si a valorilor sale.

"Primesc aceasta Medalie in numele intregii Romanii si o dedic prieteniei romano-germane, pe care o pretuim foarte mult. Numele Medaliei care mi-a fost inmanata - Sfantul Gheorghe - poarta o simbolistica aparte. Pilda Sfantului Gheorghe trimite, in plan ideatic, la lupta pe care statele democratice o duc in contextul european si international actual complicat", se arata in mesajul transmis organizatorilor de catre seful statului roman, potrivit unui comunicat remis Ziare.com de Administratia Prezidentiala.

Presedintele Klaus Iohannis a aratat, totodata, ca Europa trebuie sa arate lumii o fata politica mai determinata si mai angajata in solutionarea problemelor cu care se confrunta, pentru apararea fundamentelor proiectului european si ale democratiilor liberale.

"Astazi, mai mult ca oricand, trebuie sa asumam responsabilitatea acestei lupte. Datoram acest efort predecesorilor nostri, care au pus bazele comunitatii pasnice, libere si prospere care este Europa de astazi, dar si generatiilor urmatoare, care vor trai in lumea de maine. Europa inseamna democratie, pluralism, toleranta, diversitate. Uniunea Europeana inseamna libertate si responsabilitate! Toate acestea sunt atuuri, nu slabiciuni. (...) Solutia tine de noi toti si consta in angajarea pe calea solidaritatii si a unitatii, in mod pragmatic si credibil.

Important este ca Uniunea Europeana sa-si pastreze, sincer si onest, valorile si principiile sale fundamentale si sa identifice cai concrete pentru a fi mai apropiata de cetatenii sai. Cred ca acesta este un aspect esential pentru noi, toti europenii. Romania a demonstrat ca este un partener predictibil si de incredere, prin asumarea clara, atat a statutului sau de membru al UE, deplin angajat, cat si in ceea ce priveste responsabilitatile euro-atlantice de securitate si aparare comuna", a mai spus Iohannis.

Printre personalitatile politice care au mai primit in trecut Medalia Sfantul Gheorghe se numara fostul presedinte german Christian Wulff, fostul comisar european Gunther H. Oettinger, fostul presedinte al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso sau actualul presedinte al Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

A.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Iohannis decorat Dresda Germania, #Iohannis decorat Germania valori europene , #presedinte