Iohannis a oferit faza zilei la negocierile pe Brexit si si-a pus britanicii in cap (Video)

Duminica, 30 Aprilie 2017, ora 11:19
31273 citiri
Iohannis a oferit faza zilei la negocierile pe Brexit si si-a pus britanicii in cap (Video)
Foto: captura video YouTube

Presedintele Klaus Iohannis a oferit faza zilei, sambata, la Bruxelles, unde a mers alaturi de liderii celorlalte tari UE 27, pentru negocierile pe tema Brexit.

La sesiunea de declaratii si fotografii, presedintele Romaniei a facut o pauza de cateva secunde, pentru a muta steagul Marii Britanii, relateaza Daily Express.

Sursa citata noteaza ca clipul a devenit viral pe Internet, pentru ca Iohannis vorbea despre Brexit si, "din senin, a facut un pas in fata si a mutat steagul din calea sa".

Unii internauti au catalogat gestul drept unul "meschin", in timp ce altii au glumit, spunand ca acest clip rezuma perfect ceea ce inseamna Brexit.

"Nu e clar ce l-a facut pe dl Iohannis sa mute dintr-o data steagul din calea sa", comenteaza publicatia britanica, adaugand ca steagul Regatului Unit a ramas in timpul conferintei, ironic, langa cel al Uniunii Europene.

"De ce sa prezentam aceasta meschinarie si aroganta? Asta este motivul pentru care am votat pentru Brexit. Aroganta Uniunii Europene va duce la caderea sa", comenteaza insa un internaut.

De altfel, numeroase comentarii la articolul Daily Express sunt denigratoare la adresa Romaniei si romanilor.

"Domnule presedinte roman care muti steagul, reaminteste-ne ce beneficii au adus romanii Regatului Unit. Stiu ce 'beneficii' primesc din partea Regatului Unit si niciunul dintre acestea nu le apartine", spune unul dintre comentatori.

"Scoateti Romania, peste tot ar fi mai sigur. Gunoi", scrie altul, in timp ce cineva noteaza ca "am putea muta steagul romanesc, data viitoare cand prim-ministrul sustine o conferinta de presa in Bruxelles, daca cineva stie cum arata!".

"Noi vom rade la urma, cand vom scoate banii britanicilor din UE si de la cersestorii si hotii romani care traiesc pe pamant britanic", se arata intr-un alt comentariu.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, de la Bruxelles, ca intalnirea de sambata dintre liderii tarilor UE, cea in care s-au decis liniile directoare in care se vor desfasura negocierile, este una "foarte importanta si proportional destul de complicata".

"Pentru mine, cel mai important este sa discutam despre oameni, sunt cel mai important lucru", a spus presedintele inainte de intalnire, punctand ca se refera in primul rand la romanii care traiesc in Marea Britanie, dar si la britanicii catre locuiesc in Romania si chiar la restul europenilor care traiesc in UK.

"Aceste lucruri trebuie clarificate primele si aceasta va fi pozitia mea la discutiile de azi. Acesti oameni trebuie sa stie ce-i asteapta; sunt milioane de oameni care s-au ghidat dupa libera circulatie", a punctat Klaus Iohannis.

"Dupa ce lamurim problema oamenilor, trebuie sa ajungem la a doua chestiune, banii. Trebuie sa stabilim foarte clar obligatiile financiare ce rezulta din Brexit - cum se pot calcula, cum se pot stinge", a mai afirmat presedintele, precizand ca Romania e direct interesata ca bugetul UE sa nu sufere modificari prea mari, pentru ca asteapta "banii pentru coeziune, pentru agricultura. Trebuie sa stim foarte bine pe ce bani contam si avem dreptul".

Iata ce au stabilit exact liderii UE, in privinta Brexit-ului

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Iohannis mutat steag Marea Britanie, #Iohannis Brexit Bruxelles , #presedinte