Iohannis a pierdut definitiv in instanta casa din centrul Sibiului UPDATE: Ce spune presedintele

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 17:40
87459 citiri
Iohannis a pierdut definitiv in instanta casa din centrul Sibiului UPDATE: Ce spune presedintele
Foto: Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis pierde definitiv o casa din centrul Sibiului, pentru care se judeca in diverse instante de ani intregi.

Magistratii Curtii de Apel Pitesti au luat, miercuri, o decizie definitiva in defavoarea presedintelui. Instanta de la Pitesti nu a acceptat contestatia in anulare formulata de Iohannis, in urma sentintei defavorabile de la Curtea de Apel Brasov.

In plus, presedintele va fi nevoit sa achite cheltuieli de judecata catre mai multi dintre paratii din proces.

"Obliga contestatorii la plata cheltuielilor de judecata in suma de 1.700 lei catre intimata Antonescu Elisabeta si 1.700 lei catre intimatii Oarga Ioan, Oarga Ioan Adrian, Oarga Steluta Ancuta. Decizia este irevocabila", a declarat purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Pitesti, Rebeca Ion.

UPDATE 17:40 Reactia sefului statului a venit prin vocea purtatorului de cuvant:

"Presedintele Klaus Iohannis respecta deciziile instantelor de judecata. Presedintele Romaniei a luat act de hotararea civila a Curtii de Apel Pitesti de astazi. Presedintele s-a conformat deciziei instantei inca din noiembrie 2015, cand a fost pronuntata decizia irevocabila de catre Curtea de Apel Brasov", a declarat Madalina Dobrovolschi pentru News.ro.

In urma cu o saptamana, la Curtea de Apel Pitesti s-a judecat procesul privind imobilul situat pe strada Nicoale Balcescu, la nr. 29, in Sibiu, magistratii argeseni amanand pronuntarea unui verdict pana azi.

Istoria unei case indelung disputate

Imobilul cu numarul 29 de pe strada Nicolae Balcescu din centrul Sibiului, din care sotii Iohannis au cumparat jumatate la inceputul lunii iunie 1999, a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, iar dupa decesul acestora casa a ajuns in proprietatea statului roman.

In anul 1997, casa a fost cumparata de chiriasi, iar in 1999, contractele prin care chiriasii au cumparat imobilul au fost anulate in instanta, la cererea fiului lui Nicolae Bastea, acesta din urma fiind nepot al sotilor Ghenea.

Ulterior, imobilul a ajuns in proprietatea familiei presedintelui, care a cumparat partea urmasilor lui Nicolae Bastea, iar fostii chiriasi au cerut in instanta anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat in posesia imobilului din Sibiu, contestand calitatea de urmas de drept al lui Nicolae Bastea.

Familia Iohannis a pierdut procesul la Brasov, iar la jumatatea lunii noiembrie 2015 presedintele Klaus Iohannis a facut recurs, acesta fiind respins la Curtea de Apel Brasov, care a mentinut decizia Tribunalului Brasov.

Carmen si Klaus Iohannis au cerut atunci stramutarea dosarului.

In aprilie 2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca dosarul sa fie stramutat de la Curtea de Apel Brasov la Curtea de Apel Pitesti, care trebuie sa se pronunte pe o contestatie in anulare depusa de famillia Iohannis.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#decizie proces casa Iohannis, #sentinta definitiva proces casa Iohannis, #Klaus Iohannis casa Sibiu, #Curtea de Apel Pitesti proces Iohannis , #presedinte
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Azi e ziua in care Werner isi va lua adio de la al doilea mandat!
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Werner Klaun, banii inapoi si... la puscarie!