Iohannis a semnat decretul de numire a Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA

Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 21:15
3407 citiri
Iohannis a semnat decretul de numire a Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA
Foto: TVR

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire a Laurei Codruta Kovesi pentru un nou mandat in fruntea DNA.

Seful statului a facut acest anunt in cadrul unui interviu acordat TVR, precizand ca nu are niciun semn de intrebare si nicio indoiala in ceea ce o priveste pe Laura Codruta Kovesi.

Ministrul Justitiei a facut anuntul oficial: Kovesi, in fruntea DNA pentru inca un mandat

Referitor la scandalul iscat dupa ce seful DNA a fost spionat de o firma israeliana a unui fost director al Mossad-ului (serviciul secret israelian), Klaus Iohannis a spus ca este convins ca procurorii DIICOT vor face lumina in acest caz.

"Am toata convingerea ca procurorii DIICOT vor face lumina in aceasta chestiune. In ce-o priveste pe doamna Kovesi, pot sa va spun foarte clar ca nu am niciun semn de intrebare si nicio indoiala in ce-o priveste. Ba, mai mult, pot sa va spun ca in aceasta dupa amiaza am semnat decretul de numire a doamnei Kovesi pentru un nou mandat de trei ani in fruntea DNA-ului", a anuntat Klaus Iohannis.

Seful statului a tinut sa precizeze, din nou, ca apreciaza rezultatele "impresionante" ale DNA.

"Rezultatele obtinute de DNA sunt impresionante. Sunt foarte multumit de rezultate, sunt foarte multumit de abordare si am toata convingerea ca DNA-ul va continua in forta", a mai spus seful statului.

Urmeaza ca decretul sa fie publicat joi in Monitorul Oficial.

In 28 martie, Consiliul Superior al Magistraturii a avizat favorabil propunerea ministrului Justitiei de numire a Laurei Codruta Kovesi pentru inca un mandat de 3 ani in functia de procuror sef al DNA.

Ministrul Justitiei vrea un nou mandat pentru Kovesi: Sa nu fim ipocriti si sa ne jucam de-a procedura (Video)

Kovesi a primit in unanimitate avizul CSM pentru un nou mandat la DNA (Video)

Avizul a fost dat in unanimitate de sectia de procurori a CSM, dupa ce Kovesi si-a prezentat proiectul de management si a raspuns la intrebarile adresate.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat la iesirea de la sedinta CSM ca rezultatul era "de asteptat".

Avizul CSM a fost trimis ministrului Justitiei iar apoi propunerea a fost inaintata oficial presedintelui Klaus Iohannis.

I.O.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Laura Kovesi nou mandat DNA, #Laura Kovesi sef DNA , #presedinte