Iohannis: Avem o lupta anticoruptie pe care o ducem cu determinare, chiar daca unii politicieni inca nu s-au impacat cu acest gand

Joi, 28 Septembrie 2017, ora 11:12
3926 citiri
Iohannis: Avem o lupta anticoruptie pe care o ducem cu determinare, chiar daca unii politicieni inca nu s-au impacat cu acest gand
Foto: captura video Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a continuat seria de declaratii referitoare la politicienii corupti si joi, intr-un discurs pe care l-a sustinut la The United Way Roundtable On Philanthropy.

"In aproape trei decenii de la caderea comunismului, am devenit membri importanti ai Uniunii Europene si ai NATO, iar astazi suntem un furnizor de securitate si stabilitate in regiune. Mai mult, Romania este o tara cu o economie in expansiune, care devine un pol de atractie pentru multi investitori romani si straini.

Avem o democratie din ce in ce mai consolidata, cu o lupta anticoruptie pe care o ducem cu determinare si cu rezultate foarte bune, chiar daca unii politicieni inca nu s-au impacat cu acest gand.

Credem ca eliminarea flagelului coruptiei este o conditie esentiala pentru a construi o societate dreapta, cu o distributie echitabila a resurselor intre cetatenii sai. Nu vreau sa intru prea mult in detalii, dar am tinut sa mentionez aceste chestiuni, pentru ca Romania dispune de resursele necesare pentru a deveni un stat mai puternic si mai prosper", a spus Iohannis, citat de site-ul Administratiei Prezidentiale.

Astfel, presedintele face o noua referire la decidentii politici care se fac scut si ii apara pe corupti, la fel cum s-a pronuntat si marti seara, cand a spus ca S-a intamplat ca in conducerea statului sa ajunga penali.

"Nu putem sa nu constatam ca de la alegerile parlamentare incoace un numar impresionant de politicieni influenti se ocupa cu a ataca justitia, procurorii, procedurile din justitie, inducand catre populatie ideea ca justitia nu functioneaza. Cu siguranta s-a putut constata foarte usor ca mai multi din acesti politicieni influenti sunt fie condamnati penal, fie sunt in curs de a fi judecati penal, fie sunt urmariti penal.

Si atunci revin la ce am spus aproximativ acum un an de zile. Inainte de alegeri, am atras atentia in repetate randuri alegatorilor ca ar fi foarte grav ca persoane condamnate sau judecate penal, pe care generic i-am numit penali, sa ajunga in conducerea statului, fiindca automat ar aparea o presiune imensa asupra justitiei, iar acest lucru s-a intamplat", a afirmat atunci Iohannis.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Iohannis coruptie , #presedinte