Iohannis: Blaga m-a sunat inainte sa mearga la DNA. PNL e in criza

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 10:27
8288 citiri
Iohannis: Blaga m-a sunat inainte sa mearga la DNA. PNL e in criza
Foto: captura video Digi24

Presedintele Klaus Iohannis a dezvaluit, joi, ca Vasile Blaga l-a sunat inainte de a se prezenta, miercuri, la DNA Ploiesti pentru a afla ca este urmarit penal pentru trafic de influenta.

Seful statului a subliniat ca PNL este in criza dupa ce Blaga s-a retras din functia de coordonator al campaniei electorale.

Rugat de jurnalisti sa comenteze punerea lui Vasile Blaga de catre DNA sub control judiciar pentru trafic de influenta si plecarea acestuia de la conducerea PNL, Klaus Iohannis a spus ca este vorba despre o "supriza foarte neplacuta".

"Trebuie sa fim foarte realisti, prin aceasta evolutie PNL a ajuns intr-o situatie foarte complicata. Este demn de remarcat ca Vasile Blaga, in aceeasi zi in care a fost inculpat, s-a retras din conducerea partidului. O atitudine pe care o gasesc corecta politic, dar din pacate nu in toate partidele asta e normalitatea.

PNL trebuie sa gaseasca o solutie care sa transforme aceasta criza intr-o oportunitate. Sa se miste suficient de repede si suficient de bine pentru a trece peste aceasta situatie, dar si pentru a iesi intarit. Eu le doresc sa gaseasca solutii", a declarat seful statului, fost presedinte al PNL inainte de castigarea alegerilor prezidentiale din 2014.

Intrebat daca a discutat cu Vasile Blaga dupa punerea sa sub urmarire penala, presedintele a negat.

"Nu, n-am vorbit. Am vorbit la telefon inainte sa mearga la DNA Ploiesti. M-a sunat si mi-a spus ca va merge acolo", a dezvaluit presedintele, fara a oferi explicatii suplimentare.

De asemenea, intrebat cum comenteaza faptul ca Vasile Blaga a renuntat si la pozitia de strateg de campanie al liberalilor, dupa inceperea urmaririi penale, presedintele Iohannis a avut doar cuvinte de lauda pentru acesta, subliniind totodata ca liberalii vor trebui sa gaseasca rapid o solutie.

"Pentru PNL situatia e foarte complicata. Stiti foarte bine ca unificarea PNL-PDL am facut-o la vremea respectiva eu impreuna cu Vasile Blaga. Vasile Blaga este o persoana care multi ani a fost o persoana cheie in PDL si pe urma in PNL. Si in campania mea electorala a lucrat foarte mult si cu succes. PNL va trebui sa gaseasca o solutie rapida si buna (...) E o campanie complicata", a mai declarat presedintele refuzand sa nominalizeze pe cineva.

Klaus Iohannis a explicat ca "raspunsurile trebuie sa le gaseasca PNL".

"Sunt convins ca se vor reuni intr-un for de conducere si vor discuta foarte rapid. Este decizia PNL daca vor merge acum pe solutia de presedinte unic sau pe co-presedinti. Aceasta analiza apartine integral PNL", a adaugat presedintele.

Klaus Iohannis a facut aceste declaratii la finalul Reuniunii Biroului Grupului Partidului Popular European organizata la Bucuresti, la care a fost prezent si Catalin Predoiu, unul dintre numele vehiculate in presa pentru ocuparea pozitiei abandondate de Vasile Blaga.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Iohannis demisie Blaga DNA , #presedinte