Iohannis conduce joi un CSAT pe tema refugiatilor

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 06:55
2756 citiri
Iohannis conduce joi un CSAT pe tema refugiatilor
Foto: Arhiva Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a transmis care vor fi principalele subiecte ce vor fi discutate, joi, in cadrul sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), care are loc la ora 11:00.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, pe ordinea de zi a sedintei sunt incluse urmatoarele teme:

  • Planul de implementare a Strategiei Nationale de Aparare a Tarii pentru perioada 2015 - 2019;
  • Intensificarea fenomenului imigrationist la frontiera Romaniei. Masuri privind gestionarea situatiei;
  • Carta Alba a Apararii;
  • Strategia Nationala de Ordine si Siguranta Publica 2015 - 2020.

In cadrul sedintei vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala, iar la final Klaus Iohannis va sustine o declaratie de presa.

Anterior, la debutul sedintei de guvern de miercuri, premierul Victor Ponta a transmis ca va fi abordata in sedinta CSAT problema imigrantilor, fata de care toate autoritatile din Romania vor avea o pozitie coordonata.

Guvernul a aprobat strategia nationala privind migratia

Guvernul a aprobat, miercuri, Strategia nationala privind imigratia pentru perioada 2015-2018 si Planul de actiune pe anul in curs, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

Dar ce scop au aceste documente?

Executivul arata ca se pun bazele gestionarii eficiente a fenomenului imigratiei, incluzand obiective strategice generale, obiective specifice si directii de actiune care reflecta politicile stabilite la nivel european, adaptate la realitatile nationale.

Guvernul a aprobat Strategia nationala privind imigratia

"Pentru urmatorii patru ani, se va urmari gestionarea eficienta a imigratiei, sub toate aspectele sale, respectiv prin: remedierea lacunelor in materie de competente specifice si prin atragerea lucratorilor inalt calificati, o abordare mai robusta a imigratiei ilegale si readmisiei, inclusiv o cooperare mai buna cu tarile terte, protejarea celor care au nevoie de ajutor printr-o politica ferma in domeniul azilului", precizeaza comunicatul mentionat.

In ceea ce priveste azilul, autoritatile urmaresc asigurarea unui acces mai bun la azil a persoanelor care au nevoie de protectie, o mai buna calitate a conditiilor de primire si decizii mai rapide si mai fiabile in acest domeniu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#subiecte sedinta CSAT, #Iohannis sedinta CSAT , #presedinte