Iohannis: Daca PSD dorea, crestea si pensiile si alocatiile. Bugetul e bun pentru prosperitatea PSD. Sa plece de la guvernare

Luni, 11 Martie 2019, ora 17:03
15782 citiri
Iohannis: Daca PSD dorea, crestea si pensiile si alocatiile. Bugetul e bun pentru prosperitatea PSD. Sa plece de la guvernare
Foto: Arhiva site/Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat luni ca a promulgat legea bugetului asigurarilor sociale de stat, pentru ca altfel ar fi blocate platile pensiilor. Seful statului a demontat, totodata, toate acuzatiile PSD ca el ar fi responsabil de intarzierea adoptarii bugetului.

Iohannis a aratat ca Guvernul nu si-a indeplinit obligatia legata de a prezenta bugetul pana la jumatatea lunii noiembrie, iar cand intr-un final a facut totusi proiectul acesta este dezastruos pentru economie. "E un buget foarte bun pentru cresterea prosperitatii PSD", a spus Iohannis.

Seful statului a arata ca plata pensiilor pana la finalul anului este pusa in pericol de lipsa unei mari sume de bani, si ca, daca Guvernul PSD-ALDE si-ar fi dorit cu adevarat binele romanilor, nu ar fi amanat cresterea pensiilor pana la 1 septembrie si ar fi marit deja si alocatiile pentru copii.

La scurt timp de la declaratie, Administratia Prezidentiala a transmis ca decretul a fost semnat si legea bugetului asigurarilor sociale promulgat.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, declaratiile sefului statului:

- Romanii au tot dreptul sa stie cum stau lucrurile in realitate cu bugetul tarii.

- Desi avea obligatia legala sa finalizeze si sa trimita bugetul in Parlament pana in data de 15 noiembrie anul trecut, Guvernul PSD nu a fost in stare sa faca asta.

- A fost trimis in Parlament in februarie, cu o intarziere de 3 luni, asa ca sa nu mai tipe PSD-ul la TV ca cineva le intarzie bugetul.

- Declaratiile mincinoase si fuga de responsabilitate nu pot ascunde evidenta: PSD este unicul vinovat de situatia in care ne gasim si de faptul ca la jumatatea lunii martie nu avem buget.

- Dupa ce ca a intarziat inadmisibil de mult, Guvernul pesedist nu a fost capabil nici macar sa vina cu un buget realist, axat pe prioritatile Romaniei, ci a propus ceea ce am numit "bugetul rusinii nationale".

- E drept ca e un buget foarte bun pentru cresterea prosperitatii PSD, dar nu a Romaniei.

- Veniturile bugetului de stat sunt supraevaluate si incerte, in timp ce cheltuielile arata o preocupare vadita pentru finantarea partidului si a clientelei sale - vorbesc, desigur, de partidul PSD -, si nu pentru asigurarea bunei functionari a statului in beneficiul cetateanului.

- Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care am retrimis bugetul in Parlament.

- Ma adresez tuturor parlamentarilor. Corectati lucrurile pana nu e prea tarziu! Faceti un buget realist pentru dezvoltarea tarii, nu pentru bunastarea PSD-ului.

- Azi e ultima zi a termenului pentru promulgarea legii bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2019, desi nu stim ce va face Guvernul cu legea plafoanelor, declarata neconstitutionala de CCR. Atat de prost a lucrat PSD.

- Am decis deci sa promulg legea bugetului asigurarilor sociale de stat. Pensionarii nu trebuie sa sufere din nou din cauza incompetentei PSD-ului.

- Orice intarziere blocheaza acordarea unor drepturi sociale.

- Reiau solicitarea pentru Guvern si Parlament: Asigurati-va ca sumele pentru pensii sa fie prevazute in buget si finantarea acestor cheltuieli se face cu respectarea legii.

- Calculele arata ca lipsesc 1,4 miliarde de lei pentru asigurarea platii pensiilor pe 2019.

- Pensiile se puteau creste mult mai repede decat asa cum vrea PSD, de la 1 septembrie.

- Sau cu alte cuvinte, din punct de vedere legal si fara nicio interventie din pix a PSD, pensionarii ar fi avut dreptul la cresterea pensiilor mult mai devreme.

- Cum si copiii ar fi avut alocatiile majorate daca PSD ar fi dorit acest lucru.

- Guvernarea PSD a esuat iar cei care vor plati sunt, din pacate, cetatenii.

- Din cauza PSD dezvoltarea Romaniei a ramas mult in urma.

- Este culmea esecului sa nu reusesti sa aduci dezvoltare intr-o perioada in care economia creste si oportunitati exista.

- PSD a uitat un principiu de baza al democratiei: cand guvernezi o faci pentru tara, nu pentru tine. Daca nu este capabil sa respecte acest principiu, si dovedeste in fiecare zi ca nu este, sa plece de la guvernare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iohannis declaratii PSD OUG 114, #Iohannis declaratii proteste magistrati, #declaratii Iohannis buget 2019 , #presedinte
Comentarii