Iohannis, declaratii despre razboiul cu Dragnea, Guvernul Tudose si verificarile care o vizeaza pe Kovesi

Joi, 13 Iulie 2017, ora 14:16
16583 citiri
Iohannis, declaratii despre razboiul cu Dragnea, Guvernul Tudose si verificarile care o vizeaza pe Kovesi
Foto: captura Digi 24

Presedintele Klaus Iohannis a facut joi cateva comentarii legate de scena politica actuala si principalele subiecte de zilele acestea.

Prezent la baza militara de la Mihail Kogalniceanu, seful statului a raspuns catorva intrebari ale jurnalistilor legate la cel mai recent atac al lui Liviu Dragnea la adresa sa, evaluarea Guvernului Tudose dar si verificarile ce vizeaza conducerea DNA.

Iohannis a spus ca nu a urmarit declaratiile lui Dragnea, astfel ca nu are "ce comenta".

Amintim ca luni Dragnea a anuntat ca s-a terminat "perioada de pace" cu Palatul Cotroceni.

"Eu am sperat in astia doi ani de zile ca toate institutiile statului si ceilalti actori politici, incepand cu presedintele Romaniei si oricine altcineva din aceasta tara, apreciaza ca propunerea mea de dialog, de pace politica, e bine sa fie luata in seama si sa construim ceva in aceasta tara. Se pare ca s-a inteles ca asta ar fi o slabiciune a noastra, a mea si a PSD. Drept pentru care s-a incheiat aceasta perioada de pace", a spus Dragnea.

Iohannis a fost intrebat si ce crede despre acuzatiile ca miliardarul George Soros incearca sa destabilizeze Romania: "Nu cunosc asa ceva, nu am nicio apreciere la aceasta chestiune".

Citeste ce a spus Dragnea despre Soros: Nu am nicio afacere in Brazilia. Totul pleaca de la personajul malefic Soros

Seful statului nu a vrut sa comenteze nici referitor la faptul ca exista un proiect de lege in dezbatere publica in care e prevazut sa fie abrogata legea care l-a impiedicat pe Dragnea sa fie premier, pentru ca interzice ca persoanele condamnate penal sa faca parte din Guvern.

"Sunt chestiuni atat de ipotetice incat nu cred ca e bine sa le discutam astazi", a spus presedintele.

Jurnalistii au vrut sa alfe ce ar face Iohannis in cazul in care pe masa sa ar ajunge propunerea ca Dragnea sa fie premier, avand in vedere ca proiectul ar putea fi aprobat si legea abrogata: "Au existat foarte multe proiecte pe mesele multor guverne si lucrurile trebuie sa evolueze intr-o anumita logica. E o faza atat de incipienta...".

Cat despre ce parere are despre activitatea Guvernului Tudose, care luni a trecut de prima evaluare a coalitiei PSD-ALDE, la doar o saptamana de la investire, Iohannis a spus ca va putea face o apreciere abia dupa ce Guvernul se va apuca de lucru.

"In cateva zile nu poti sa apreciezi activitatea unui guvern. Hai sa-i lasam sa lucreze si sa vedem dupa daca ii apreciem sau nu", a mai spus presedintele.

Iohannis, despre verificarile de la DNA: Si eu am lucrat in domeniul inspectiei si dureaza

Seful statului a fost pus sa comenteze si cum vede faptul ca de doua saptamani nu s-a anuntat nicio concluzie sau decizie in urma verificarilor de la DNA.

"Ca si reporter, doua saptamani pot parea mult si poate pentru un telespectator doua saptamani pot parea mult. Eu am lucrat odata in domeniul inspectiei, bine, era inspectie scolara, aceste verificari dureaza mai mult si, daca se fac profesionist si bine documentat, dureaza mai mult", a spus Iohannis.

Amintim ca presedintele a fost cel care a cerut public ca verificarile sa se desfasoare rapid pentru ca astfel de suspiciuni sa nu planeze mult asupra unei institutii atat de importante.

Joi, seful statului a spus ca nu a vorbit cu ministrul Justitiei pe aceasta tema si a refuzat sa comenteze si cel de-al treilea refuz al sefei DNA de a se prezenta in fata comisie de ancheta din Parlament care investigheaza alegerile prezidentiale din 2009.

Kovesi a fost reclamata la Ministerul Justitiei, dupa ce a refuzat sa vina la comisia de ancheta

Kovesi refuza pentru a treia oara sa vina la comisia de ancheta: Nu detin informatii cu privire la prezidentialele din 2009

Dragnea: Poate Kovesi nu mai sfideaza si vine la comisia de ancheta, cea mai legitima institutie a acestei tari

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Klaus Iohannis razboi Dragnea, #Klaus Iohannis verificari DNA Kovesi ancheta , #presedinte