Iohannis, despre bugetul la care lucreaza Guvernul PSD: O sa analizez cu foarte mare atentie bugetul pe securitatea nationala

Marti, 24 Ianuarie 2017, ora 21:02
5015 citiri
Iohannis, despre bugetul la care lucreaza Guvernul PSD: O sa analizez cu foarte mare atentie bugetul pe securitatea nationala
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti seara, ca va analiza cu foarte mare atentie bugetele institutiilor din zona securitatii nationale, transmitand Guvernului Grindeanu ca ar comite "o mare eroare" daca ar reduce banii pentru aceste institutii din cauza unor jocuri politice revansarde.

Declaratiile au fost facute la Strasbourg, unde presedintele se afla pentru a participa la o reuniune a Consiliului Europei, in conditiile in care premierul Liviu Dragnea a cerut personal guvernului sa reduca mai multe bugete, printre care si cele ale Administratiei Prezidentiale si SRI.

Intrebat de unul dintre jurnalistii care l-au insotit ce crede despre faptul ca guvernul a stabilit astazi sa reduca bugetele anuntate initial pentru Administratia Prezidentiala si SRI, Klaus Iohannis a precizat mai intai: "Astept sa avem un proiect de buget, pentru ca aparent am avut unul, s-a reluat discutia; cand se vor hotari 'Asta e bugetul', o sa il analizam".

"Pentru mine un punct extrem de important va fi bugetul pe securitatea nationala, asta inseamna nu numai Armata - fortele armate, Armata, Fortele Interne, serviciile secrete.

Indiferent de jocurile politice, cu securitatea nationala nu are voie sa se joace nimeni, nici macar cei care au impresia ca ei conduc acum lucrurile. Daca intram in zona de revansime, de taieri de bugete, numai sa aratam cine are ultimul cuvant, am face o mare, mare eroare.

O sa analizez cu foarte mare atentie toate bugetele pe toate institutiile care se refera la securitatea nationala", a subliniat inca o data presedintele Klaus Iohannis, care va trebui, conform Constitutiei, sa promulge legea bugetului de stat pe acest an, pentru ca ea sa poata intra in vigoare.

In context, intrebat de un jurnalist de la Romania TV daca in discutiile purtate astazi la Consiliul Europei si la CEDO s-a vorbit si despre declaratiile date de Sebastian Ghita in ultima perioada, presedintele Klaus Iohannis a raspuns: "Nu. Astfel de lucruri marunte nu se discuta la nivel de sefi de stat".

Presedintele Liviu Dragnea si premierul Sorin Grindeanu au anuntat, marti seara, ca au decis sa reduca bugetele mai multor institutii, printre care si SRI, argumentand ca "se poate functiona si asa", iar PSD are alte prioritati.

De asemenea, copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a criticat bugetele acordate initial serviciilor.

"Nu vreau sa alimentam bugetele institutiilor publice care cheltuiesc, mai mult sau mai putin transparent, intr-o modalitate clara de ineficienta. Ma refer aici si la serviciile speciale, care au cerut majorari de buget, probabil, ca sa ne asculte pe noi toti romanii mai mult si mai bine", a spus Calin Popescu Tariceanu la Antena 3.

Citeste mai multe despre:

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Iohannis bugete securitate Grindeanu , #presedinte