Iohannis va avea o "bilaterala scurta" cu Theresa May. Ce spune despre motiunea de cenzura si aderarea la euro

Vineri, 14 Decembrie 2018, ora 11:01
5231 citiri
Iohannis va avea o "bilaterala scurta" cu Theresa May. Ce spune despre motiunea de cenzura si aderarea la euro
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis i-a asigurat pe partenerii europeni ca Romania este pregatita sa preia presedintia prin rotatie a Uniunii Europene, dar nu a fost la fel de optimist in ceea ce priveste integrarea in zona euro, in 2024, tinand cont de lipsa reformelor structurale din tara.

"Am avut grija sa fie un mesaj optimist si am spus-o chiar eu, ca Romania este pregatita, cred ca lucrurile vor merge bine", a declarat Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles la Consiliul European de iarna.

Intrebat daca s-a pus problema crizei politice de la Bucuresti, la discutiile de la Bruxelles, presedintele a spus ca nu e o chestiune care sa se discute la acest nivel.

"Asa ceva nu se intreaba si nu se raspunde la acest nivel. Toata lumea asteapta sa facem lucrurile asa cum trebuie si asa o sa le facem", a explicat Iohannis.

In ceea ce priveste integrarea Romaniei in zona euro, Iohannis a fost mai rezervat.

" 2024 este suficient de departe ca sa putem sa fim pregatiti pana atunci. Daca ne uitam la situatia de acum si la lipsa de reforme structurale de acasa, ar fi hazardat sa spun acum ca suntem pregatiti", a adaugat Iohannis.

Presedintele a anuntat si ca se va intalni, vineri, cu Theresa May: "Am de gand sa ma intalnesc cu doamna May, o bilaterala scurta, sa o incurajez un pic".

Klaus Iohannis a fost, insa, laconic in privinta temelor interne.

"Motiunea de cenzura este principalul instrument al Opozitiei, ar fi ciudat sa renunte la acest instrument. E un test important si pentru Opozitie, si pentru Putere. Mai mult de aici nu o sa va spun despre motiune", s-a marginit presedintele sa transmita.

Presedintele Klaus Iohannis, care se afla zilele acestea la Bruxelles, a avut deja o serie de intrevederi oficiale inainte de startul lucrarilor Consiliului European.

Seful statului s-a intalnit, joi, cu Angela Merkel, care l-a asigurat "de deplina sustinere pe care Germania o va oferi Romaniei pe perioada exercitarii Presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, in contextul bunei cooperari intre Romania si Germania in domeniul afacerilor europene".

Klaus Iohannis s-a intalnit si cu Donald Tusk, presedintele Consiliului European, si cu Juha Sipila, prim-ministrul Finlandei, tara care va prelua de la Romania presedintia Consiliului UE in a doua jumatate a anului 2019.

"Modalitatile de cooperare pentru pregatirea Summit-ului de la Sibiu si a viitoarei Agende Strategice a Uniunii pentru perioada 2020-2024 au constituit temele de discutie abordate in cadrul intalnirii.

In perspectiva Summit-ului European Informal de la Sibiu din 9 mai 2019, presedintele Klaus Iohannis a reafirmat angajamentul tarii noastre de a colabora indeaproape cu presedintele Consiliului European pentru pregatirea acestui moment-cheie, simbolic atat pentru viitoarea presedintie a Romaniei la Consiliul UE, cat si pentru Uniunea Europeana in ansamblul sau", se arata intr-un alt comunicat remis de Administratia Prezidentiala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iohannis Bruxelles , #presedinte
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
Poza japonesula
japonesula
rank 1
iar il tine teresa in antecamera pe pampalau vreo 3 zile s-apoi il