Iohannis, despre reclamatiile lui Lazaroiu de la CCR: Nu e vorba de presiune. Habar n-am de ce a intrat in acest joc

Marti, 19 Iunie 2018, ora 16:39
5622 citiri
Iohannis, despre reclamatiile lui Lazaroiu de la CCR: Nu e vorba de presiune. Habar n-am de ce a intrat in acest joc
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Presedintele Klaus Iohannis a explicat, marti, cum a decurs intalnirea dintre consilierul sau Simina Tanasescu si Petre Lazaroiu, dezmintind ca ar fi incercat astfel sa puna presiune pe judecatorul constitutional, asa cum s-a speculat public.

"Stiu ca a existat o discutie, stiu ca s-a dat un comunicat, care contine tot ce trebuia spus, l-am citit inainte. A fost o discutie. Sunt surprins cum unii au interpretat ca o presiune din partea Cotroceniului. Nu e niciun fel de presiune, ar fi fundamental eronat. Nici vorba de presiune!", a declarat presedintele Iohannis la finalul intalnirii pe care a avut-o cu ambasadorii statelor membre UE la Bucuresti.

In plus, seful statului a explicat de ce a avut loc intalnirea dintre consilierul sau si judecatorul CCR.

"Doamna Tanasescu mi-a spus ca exista o sesizare din partea unui ONG si daca ii dau voie sa ii spuna si dl Lazaroiu. Ea exista, e inregistrata la noi. Mi s-a parut corect ca persoana vizata sa stie, fara sa fie interpretata drept presiune.

Aceasta chestiune a fost denaturata din motive pur politice, habar n-am de ce dl Lazaroiu a intrat in acest joc", a adaugat presedintele Iohannis.

Intrebat de un jurnalist daca intentioneaza sa emita vreun decret care sa il vizeze pe Petre Lazaroiu, Klaus Iohannis a negat.

"Nu a fost vorba de nimic asa ceva, a fost o discutie teoretica intre doi specialisti. Nu am decis nimic, cand voi decide, o sa aflati prin comunicat, de la mine", a precizat presedintele Iohannis.

In context, seful statului a fost intrebat daca nu se teme de suspendarea cu care il ameninta majoritatea PSD-ALDE.

"Asta cu suspendarea devine un fel de obsesie publica. Nu ma preocupa aceasta chestiune, nu exista niciun temei, nu cred ca se va face o suspendare, deciziile mele nu se iau in functie de aceasta chestiune. Cei de la PSD avanseaza tot timpul scenarii", a comentat presedintele.

Iata amanunte: Iohannis: Asta cu suspendarea vad ca devine un fel de obsesie publica. Nu ma tem

Judecatorul constitutional Petre Lazaroiu a iesit public zilele trecute si a sustinut ca presedintele Iohannis ar fi facut presiuni asupra lui prin intermediul consilierului sau Simina Tanasescu.

Presiunile ar fi vizat faptul ca, prin cumul de mandate, Lazaroiu a depasit limita maxima decisa de CCR, care este de 9 ani in cazul unui judecator constitutional. VeDem Just a cerut public presedintelui CCR, Valer Dorneanu, sa aplice legea si sa emita ordinul prin care locul lui Petre Lazaroiu sa fie declarat vacant.

In noianul de interventii publice, in timpul unei emisiuni de televiziune, Petre Lazaroiu s-a autodenuntat, declarand ca ar fi primit informatii de la cineva din ICCJ ca ar fi interceptat intr-un anumit dosar.

Vezi si: Judecatorul Lazaroiu a facut, fara sa vrea, o declaratie - autodenunt pe scurgeri de informatii?

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Iohannis Simina Lazaroiu sesizare decret , #presedinte