Iohannis, despre schimbarile climatice: Daca nu actionam acum, impactul va deveni negestionabil

Luni, 30 Noiembrie 2015, ora 18:50
2680 citiri
Iohannis, despre schimbarile climatice: Daca nu actionam acum, impactul va deveni negestionabil
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis afirma, intr-un mesaj postat luni pe pagina sa de Facebook, ca schimbarile climatice sunt o amenintare majora pe care trebuie sa o combatem acum, altfel impactul va deveni negestionabil, cu consecinte ireversibile pentru umanitate si mediul inconjurator.

151 de lideri mondiali decid viitorul planetei la o conferinta privind clima - Ce spun Obama si Putin (Galerie foto)

"Schimbarile climatice sunt o amenintare majora pe care trebuie sa o combatem. Daca nu actionam acum, impactul va deveni negestionabil, cu consecinte ireversibile pentru umanitate si mediul inconjurator.

Romania s-a angajat inca de anul trecut sa contribuie la reducerea nivelului emisiilor de carbon. Prin concentrarea eforturilor pentru a avea o economie cu emisii scazute, vom deveni mai competitivi, vom crea noi locuri de munca si vom raspunde mai eficient la provocarile legate de securitatea energetica si climatica. La Conferinta de la Paris am solicitat, in numele Romaniei, actiuni comune", afirma seful statului, in mesajul postat pe pagina de socializare.

La doua saptamani de la atentate, 150 de sefi de stat si guvern discuta la Paris un acord istoric privind schimbarile climatice

De asemenea, presedintele Iohannis mai mentioneaza ca "reuniunea trebuie sa se incheie cu un acord cuprinzator, echitabil si efectiv pentru atingerea obiectivelor agreate de limitare a cresterii temperaturii medii globale sub 2 grade Celsius".

La deschiderea Conferintei Partilor (COP 21) la Conventia-cadru a Organizatiei Natiunilor Unite asupra schimbarilor climatice, desfasurata luni la Paris, au luat parte sefi de stat si guvern din peste 145 de tari.

Miza principala a conferintei programata in perioada 30 noiembrie - 11 decembrie o reprezinta adoptarea unui nou acord international in domeniul schimbarilor climatice, care sa fie obligatoriu din punct de vedere juridic si aplicabil tuturor statelor incepand cu 1 ianuarie 2021.

Noul acord international in domeniul schimbarilor climatice ar urma sa incorporeze un set de reguli ambitioase si obligatorii privind reduceri cuantificabile a emisiilor de gaze cu efect de sera si sa fie in linie cu ultimele descoperiri stiintifice si tehnologice, potrivit Presedintiei.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Klaus Iohannis Paris, #Klaus Iohannis COP21, #Iohannis conferinta mediu Franta, #Romania emisii poluare , #presedinte